Cykla säkert för att komma i form

Varje träningsform har sina fördelar och nackdelar men ett som är säkert är att det är nyttigt att vara aktiv. Det får fart på blodcirkulationen och humöret och gör kroppen starkare och friskare. Att cykla förenar nytta med nöje på ett smart sätt och är något som passar alla åldrar och konditionsnivåer.

Du hittar allt du behöver för både din och din cykels säkerhet hos Tooorch, inklusive lås, hjälmar, dubbdäck och lampor. Det finns inget mer frustrerande än att få sin cykel stulen och vem som helst kan trilla när de minst anar, för att inte tala om riskerna med att cykla när det är mörkt. Satsa alltid på bra allroundutrustning för att slippa stress och olyckor.

Varför cykla?

Cykeln är först och främst ett färdsätt och ger dig därför ett fantastiskt tillfälle till den vardagsmotion som alla fitnessexperter är överens om är så viktig. Cyklar du i så lite som tio minuter kan du bränna hela 100 kalorier om du tar i extra och genom att ta cykeln till och från jobbet varje dag och sedan slår ut det på ett år kan du se hur mycket motion du fått. Om det tar tio minuter att komma till jobbet innebär det 20 minuters cykling om dagen, vilket på fem arbetsdagar blir 100 minuter. Tar du bort semester, sjukdom eller uselt väder får du ungefär 40 arbetsveckor på ett år, och med det har du tränat hela 67 timmar!

Många fördelar

Cykling är nyttigt för både kropp och sinne och motverkar allt från stress och demens till olika sjukdomar. Du blir starkare och får bättre kondition och dessutom är det ett billigt färdsätt. Genom att cykla istället för att åka kommunalt utsätts du inte för smitta och har full kontroll över din egen tid.

Det är också viktigt att ha roligt och det finns många aktiviteter som cykling tillåter, till exempel att göra en utflykt eller ha en picknick med kompisarna. Få träningsformer har så många och varierade fördelar som cykling och satsar du på bra tillbehör får du en säker såväl som kul tillvaro.