Så sminkar du dig bäst vid träning

Smink och träning är en kombination som kan skapa problem i form av tilltäppta porer, finnar och kladd. En del väljer därför att träna utan smink och låta huden andas. Det är dock många som ogillar tanken att vara helt osminkad på gymmet eller i löparspåret. Som tur är finns det sminkprodukter som är bra både för huden och som håller sig på plats under ett svettigt träningspass. Här hittar du de bästa sminktipsen inför träningen.

Använd smink som är bra för huden

Självklart kan du ha smink på dig när du tränar. Det gäller bara att välja smink som är bra för huden. Det populära och innovativa skönhetsmärket RMS är ekologiskt smink som är baserat på RAW-metoden. Det är en tillverkningsmetod där ingredienserna inte hettats upp till höga temperaturer eller blandas med några kemikalier. Resultatet är smink med närande ingredienser med vårdande egenskaper. Ingredienserna i sminket väljs ut med omsorg för att verka i synergi med huden. Produkterna från RMS innehåller höga halter av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Med andra ord är det hudvårdande smink som minskar risken för irritationer och tilltäppta porer. Produkterna har även hyllats för att ge ett naturligt resultat och lyster. De är med andra ord perfekta om du vill ha ett naturligt glow när du tränar på gymmet.

Glöm inte bort att tvätta ansiktet efteråt

Smink kan som sagt irritera huden när du tränar, exempelvis genom att täppa till porerna och torka ut huden. Hudvårdande sminkprodukter, exempelvis från RMS, kan motverka hudproblem. Det finns även andra tips för att minska risken för hudproblem i samband med träning. Det främsta tipset är att alltid tvätta av sminket efter träning. Använd en skonsam rengöring som tar bort smink och smuts från ansiktet. Det bästa är att tvätta bort sminktet direkt efter träningspasset, men om du inte har möjlighet att göra det kan du tvätta ansiktet ordentligt på kvällen. Använda gärna AHA- eller BHA-syra för att djuprengöra porerna efter träningen.

Det kan även vara bra att undvika att pilla i ansiktet under träningen. Det gäller framför allt om du är på gymmet och tar på många maskiner. Genom att inte röra ditt ansikte minskar du risken för att bakterier ska hamna i de öppna porerna.