Träning till vardags utanför gymmet

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att träna på olika sätt. Men det är inte alltid så lätt att komma iväg på träning, och ibland har man helt enkelt inte råd att till exempel gå på gym. Här ger vi dig ett par tips på hur man kan lösa träningen till vardags.

När gymmet inte lockar

Även om man har ett gymkort kan det ibland vara så att man inte alls vill eller känner för att gå dit. Man kan känna sig trött eller slö, eller så är man stressad. Många går och tränar i alla fall, men inte alla. När gymmet inte alls känns lockande är det väldigt skönt att kunna träna på annat sätt.

Spara pengar på sin träning

När man tränar hemma kan man också spara en hel del pengar på träningen. Ett gymkort kostar ofta ett par hundra kronor i månaden och dessutom ska man kanske åka bil eller buss till gymmet. Om man redan har en lite skral ekonomi kan det vara guld värt att spara in träningskostnaden.

Hur kan man träna utanför gymmet?

Det finns flera sätt man kan träna på till vardags. Ett alternativ är att jogga eller promenera en bit varje dag. Man kan också använda sig av utegym som finns i många svenska städer och byar. Har man en egen trädgård kan man också träna där.

Det många glömmer är att trädgårdsarbete och städning också bränner kalorier. Det är ett utmärkt sätt att vardagsmotionera på och då får man dessutom en hel del gjort hemma.

Mål med träningen

Det är alltid klokt att sätta upp mål med sin träning. Även om man bara utövar vardagsmotion är det trots allt bra att ha en målsättning om hur långt eller hur ofta man ska gå ut och gå eller cykla en tur. Vill man gå ner i vikt kan man sätta en målvikt, vill man sänka sin puls kan en pulsmätare vara bra att ha. Ett bra mål kan också vara att gå ett visst antal steg varje dag. Det är bra vardagsmotion.