Vikten av variation

Vikten av att träna varierat och personligt är a och o för att undvika skador och belastning. Vid sidan av detta ska vi ha roligt och känna glädje för det vi utövar.

Variera dig

Tänk på att vara snäll mot dig själv, gå inte ut för hårt och var realistisk och barmhärtig med vad du utsätter dig för. Du tränar inte för att lida, även om träning kan kännas utmanande. Medan vi tränar får vi inte glömma att det ska ge en kick av endorfiner och att vi ska ha roligt. Vi behöver variera oss. En bra tumregel är att köra kondition och styrka varannan dag. Detta är för att undvika skador och låta kroppen vila. För att kunna löpa behöver kroppen också styrka och kunskap kring

vikten av rätt träning, vilket är själva grunden för att komma framåt.

Om vi löptränar på måndagar, onsdagar och någon av helgdagarna behöver vi se till att inte göra det tisdag och torsdag utan dessa dagar bör styrketräning i någon form prioriteras och vice versa. Båda behöver komplettera varandra för bästa resultat. Vi bör också investera i minst två par skor, den ena med hård och platt botten för att kunna ha bra fäste exempelvis under ett bodypump pass, de andra paret skor ska ha tjock men lätt och elastisk sula för bästa stuts och ergonomi under löpning. Träningsformen, våra plagg och redskap behöver varieras, vilket kan kosta en del men det håller länge och är en bra investering för att lyckas med träningsformerna.