Skriv in dig på ett gym!

För många kanske ett gym kan kännas både främmande och skrämmande. Faktum är att det är precis som med bilkörning: alla har varit nybörjare någon gång. Fördelarna med att gå på gym är många och värt besväret att komma över motståndströskeln.

Fördelarna med att träna på gym

Att träna på gym ökar ofta motivationen och ger gemenskap som ökar vårt självförtroende och sociala förmåga. Hur mycket det kostar och vad olika gym erbjuder varierar och det finns något för alla smaker. Att kunna gå på gym är en hälsosatsning för friskvård och därför subventioneras kostnaden. Via skatteverkets hemsida kan vi ta del av en lista på allt som ingår i bidraget som de flesta får via sin arbetsgivare. I många fall är summan mellan 1-3000 per år, vilket ofta täcker hela eller halva kostnaden för medlemskapet.

Många gym har generösa öppettider och ibland finns det också obemannade gym med redskap som har öppet 24/7. Gymmen har vid sidan av redskap även tillgång till personliga tränare, olika klasser såsom styrketräning, spinning, yoga, zumba, pilates och mycket annat. Det gäller att prova sig fram och inte ge upp efter första försöket.