Så kommer du äntligen igång med träningen på allvar

Är du trött och less på att aldrig riktigt komma i form? Att du börjar, men efter ett tag så sitter du ändå i soffan med surfplattan i handen och tv´n på? Du är så less på dig själv, att du aldrig blir ditt bästa fysiska jag.

Börja träna på riktigt

Det finns personer som talar om träningen som en drog. Något som de bara måste göra. Många av oss känner att det nästan är tvärtom: jobbigt, tar tid, kostar pengar och så uteblir resultatet. I alla fall nog snabbt och som vi har tänkt oss det. Helst vill vi äta sallad en dag, jogga fem kilometer och sedan se vågen visa minst ett kilo mindre. Många gånger tar vi oss an vikten och träningen på fel sätt. Istället för att du utgår från vad som fungerar för dig, så gör du som du tror att du ska göra: köper gymkort och äter mindre gott. För att börja träna på allvar måste du hitta sättet som fungerar för dig. Tänk igenom olika alternativ och utgå från din personlighet och livssituation.

Träna hemma

Passar det dig bättre att träna hemma? Att slippa gå till gymmet. Istället ställer du dig på crosstrainer och tränar samtidigt som du ser ett intressant program på tv´n eller följer en tv-serie på surfplattan. För att gå ner i vikt och får att kroppen ska hålla är det också viktigt att bygga muskler. Men du behöver inte gå till gymmet. Köp en bänkpress från Gorillas Sports och bygg upp kroppen hemma. Att träna hemma passar dig som personlighetsmässigt föredrar att träna ensam, men också dig som vill spara tid eller helt enkelt inte har möjlighet att komma iväg. Som när du har små barn.

Träna med mål

För många är det lättare att börja träna om de har ett mål. Du har anmält dig till Vasaloppet, Göteborgsvarvet eller ska fixa klassikern tillsammans med bästa kompisen eller kusinen. Trivs du med utmaningar? Går du igång på lopp och att lyckas genomföra mål? Du behöver inte ens vara tävlingsmänniska för att ett lopp ska hjälpa dig framåt. Hur många tjejer tar sig inte runt Tjejmilen år efter år bara för att det är så roligt. Vissa älskar att tävla och förbättrar sitt resultat varje år, andra njuter bara av utmaningen.

Maten

Du är nästan omöjligt att träna sig smal. Enligt forskning påverkar mat 80 procent och träning 20 procent när du ska gå ner i vikt. Skippa läsk och kakor, ät mindre portioner och drick mer vatten. Så kommer kilona minska.