Budget för löparen

Den som vill syssla med löpning, men inte vill göra ett större hål i plånboken, kan komma långt med rätt planering. Som nybörjare på löpning räcker det med att skaffa ett par löparskor. De större sportbutikerna rear ut äldre modeller relativt ofta, och man kan passa på att köpa när rean är som störst. Ett par skor för 300 kronor, behöver knappast vara dåliga. I övrigt går vilka enkla shorts som helst bra att använda, och en enkel t-shirt. På nätet finner man även en hel del gratisprogram, och bra forum där medlemmar delar med sig av sina erfarenheter.

Att ta nästa steg

Efter den inledande nybörjarfasen, vill man säkert boosta sin löpning, och kanske investera i ett par bättre löpskor. Även dessa går att köpa på rea, då nya modeller ideligen ska ut på marknaden. Det är inte ovanligt att skor som kostar 1500 kr till 2000 kr, går att köpa för halva priset över nätet. Man bör även investera i ett par ordentliga löparshorts, vilka kommer sitta bättre på kroppen, samt en funktionströja, som inte drar åt sig svetten så mycket. Vill man gå ett steg ytterligare. Blir man så pass biten av löpning, att man vill satsa fullt ut, finns det mängder med utbildningar man kan gå. Den som vill göra sin passion till ett heltidsjobb, kan enkelt söka företagslån för enskild firma och börja utveckla en helt ny verksamhet. En sådan ansökan är kostnadsfri och ger åtminstone lite vyer för hur långt bort man vågar drömma.

Att tjäna pengar på sin passion

I slutänden kan det faktiskt bli så att ens hobby faktiskt alstrar mer pengar än vad den kostar. Många har startat egna träningsbloggar och kunnat tjäna en hel del pengar via reklam annonser. Även detta kan börja med ett så enkelt steg att man börjar med ett Instagramkonto, där man lägger ut bilder från sina löprundor.