En ny livstil

Precis som att kärlek inte har någon ålder, har inte heller träning och förändringar som rör vår kropp och hälsa det. För oss är det aldrig för sent att börja satsa på välbefinnande, styrka och bättre livsförhållanden.

Du är det viktigaste du har

Allt börjar med att älska och respektera sig själv. Om vi är ärliga med hur vi har det och funderar vidare på vad som är bra eller dåligt, behöver förändras eller behållas kan vi få många svar som vägledning. Innerst inne vet vi att vi behöver kämpa för att må bra, och vi behöver ha det lite kämpigt för att senare kunna njuta av resultatet. Förändringar tar tid, likaså att skapa nya och sunda vanor. För att komma en bit på vägen kan vi föra en “livsstils dagbok” under en månad där vi mäter komponenter som:

  • Vad vi äter (och inte)
  • Om vi tränar, hur mycket och vad
  • Hur stressigt livet känns, har vi ett tungt arbete, knepiga relationer, en bra social omgivning
  • Hinner vi återhämta oss?

Alla dessa frågor som rör balansgången med mat, träning, alkohol, rökning, stress o.s.v. kommer vägleda oss vidare till vad vi ska börja och sluta med, och likaså vad vi ska fortsätta med. För att få en ny livsstil och vanor behöver vi göra en förändring från grunden och ha tålamod.

Mycket sker med dig och din kropp när du börjar träna och gör det till en del av din livsstil. Efter ett tag blir det en naturlig del av ditt liv, precis som att du äter, sover och lever. Du blir bättre på att prioritera och hitta form och struktur för att lyckas träna åtminstone 2-3 gånger i veckan. Du blir också bättre på att lära känna din kropp och kan lyssna på vad den behöver för att må bra. Ett nytt sätt att leva börjar och för varje sak du gör, blir du en bättre version av dig själv.