Träna för skojs skull

Träning kan vara ett ångestladdat ord för många. Man kanske aldrig har tränat eller bara tränat sporadiskt genom livet eller haft ett långt avbrott och då känns det motigt att komma igång. Träning blir till ett måste och måsten gör vi mycket för att slippa. Men nu är det dags att vända på kakan och på den mentala inställningen! Istället för att tänka att du måste träna, tänk att du ska göra något skoj! Här kommer lite tips för hur du hittar just det som är skoj för dig!

Träning som inte känns som träning

Om traditionell träning såsom gym, cykling och löpning inte är för dig så är det dags att tänka lite utanför lådan. Vad kan du göra som är roligt, som utmanar dig och som får dig att svettas? Det finns säkert hur mycket som helst som du aldrig ens tänkt på att prova! Golf, badminton, frisbee, rockringar, studsmattor och allt mellan himmel och jord. Vad tyckte du var roligt när du var liten och varför slutade du med det? Något som verkligen är roligt för alla åldrar är till exempel padel! Padel kom smygandes för några år sedan och det finns en anledning till att det blivit så oerhört populärt. Det är helt enkelt roligt! Du får en rejäl träning utan att det känns som att du tränar.

Padel är en blandning av squash och tennis och man spelar i en glasbur. Redan där låter det otroligt roligt. Man spelar alltid dubbel och har ett nät mellan. Padel är ingen komplicerad sport utan lätt att lära sig och spelas med racket och boll. Som nybörjare är det en bra ide att införskaffa ett racket med så kallad stor sweetspot, vilket gör det lättare att komma igång. Glöm inte heller att skaffa lite roliga nya träningskläder och titta på snygga padelväskor till rätt pris så du får med dig allt när du ska iväg och ha roligt! När du blir lite mer avancerad så är det även bra att köpa händiga padelskor och bra padelbollar.

Motivation för att komma igång direkt

När du har bestämt dig vad för sorts skoj du vill prova på så är det dags att hitta rätt motivation och ett litet unikt förslag är att du alltid belönar dig själv i början. Tänk på det godaste du vet att äta och unna dig det efter varje pass i början. Det kommer ge dig en liten extra kick att fortsätta och när du väl kommit igång med din träning som inte känns som träning kommer kroppen sända signaler att den vill äta nyttigare och du kommer skippa belöningar mer och mer. Ett bra sätt för att komma igång så fort som möjligt. Och kom ihåg: tänk inte att du ska åka iväg och träna utan tänk att du ska åka iväg och göra något skoj!