Lär dig spela padel

Få är väl de som undgått årets trendsport padel. Känner du dig sugen på att prova? Då berättar vi här exakt vad du behöver och om vad padel egentligen är.

Utrustning till padel

För att börja spela padel behöver du viss utrusning. Allt du kan tänkas behöva hittar du enkelt hos Rocket Padel, en butik som har allt inom padel. För att kunna spela padel behöver du först och främst ett så kallat padelrack. Ett sådant ser inte riktigt ut som ett tennis- eller badmintonrack. Istället för strängar består slagytan av en perforerad yta i kompositmaterial. Är du nybörjare kan du börja med ett lite billigare rack för att sedan uppgradera till ett dyrare om sporten faller dig i smaken. Du behöver också ha bra skor på fötterna när du spelar. Ett par padelskor som är avsedda för underlaget är att föredra. Sådana i flera olika modeller hittar du hos Rocket Padel.

Du behöver egentligen inte köpa några speciella kläder när du ska börja spela padel. Det räcker med en vanlig t-shirt och shorts. Det finns dock kläder som är speciellt avsedda för padelspel och kan vara kul att investera i om du fattar tycke för sporten.

Hur spelar man padel?

Anledningen till att padel har blivit så populärt är nog för att det är en rolig träningsform och dessutom enkelt att lära sig reglerna. Banan man spelar på mäter 20 gånger10 meter och är omgiven av galler eller glasväggar på sidorna. Studsar bollen i glasväggen anses den vara ute. Poängräkningen är precis likadan som den i tennis, något som gör att det är lätt att ta till sig den. I övrigt har man hela två servar på sig när man servar. Det är också tillåtet att slå bollen i den egna väggen för att få över bollen på motståndarens sida. När du servar ska du göra det med ett underhandsslag. Serven behöver då studsa i motspelarens ruta för att räknas. Kort sagt, det är enkelt att lära sig reglerna i padel och börjar du bara spela kommer du snart att förstå hur det fungerar.