Att börja träna

Att komma igång och träna på allvar efter ett nyårslöfte är många gånger lätt; utmaningen är att inte ge upp när livet och träningsvärk kommer emellan. Det finns hopp för att komma över uppförsbacken.

Ta dig tid

Livspussel och träning behöver inte vara två motpoler utan vi kan kombinera dessa. Inte heller behöver livsstil, vikt, ålder eller ekonomiska förutsättningar behöva vara ett hinder. För en relativt frisk person är det alltid möjligt att börja träna, hur situationen än ser ut. Det viktigaste är att bestämma sig. Många bortser från det faktum att allt börjar och slutar med hjärnan. Så fort vi bara önskar, följer andras motivation eller börjar med saker för sakens skull kommer vi möta på ett motstånd som gör att vi antingen tappar motivationen och slutar, eller glädjelöst fortsätter, ofta med sämre resultat eller skador som följd.

Det mentala är viktigast

Det finns som sagt många vardagslösningar när det kommer till att försöka lösa logistiken, bara vi bestämmer oss för att klara av det. Att önska sig något kommer inte gratis, och för att gång på gång inte börja ett halvfärdigt projekt behöver vi på riktigt förstå att träning och bättre hälsa verkligen är till för vår egen skull. Det spelar ingen roll om vi gör ett schema över möjligheter om vi från start, på riktigt inte förstått varför vi vill göra detta. Människan behöver förstå och veta att resultatet är värt uppoffringen. Det är många gånger inte omständigheterna utan vår brist på analys om varför vi gör si eller så som är det största hindret för att börja träna och göra det till en del av vårt liv, på riktigt.