Medicinsk

Medi yoga är en terapeutisk och väldigt lugn yogaform som utgår från klassisk Kundaliniyoga med inslag av ayurveda och traditionell kinesisk medicin. Mediyogan har utvecklats i Sverige på Institutet för Medicinsk Yoga (IMY). Den centrala komponenten är att skapa fullständig balans på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt, genom att avlägsna inre konflikter, blockeringar, stopp och hinder för ett fritt energiflöde. För många innebär det genom att träna yoga att man ökar självkänslan, ökar sin intuition och kommer till klarhet. Vanligt är det att också få ökad energi och en djupare sömn.

 

Medi yogan innefattar ett hundratal olika pass. Yogapassen består av rörelser som kombineras med andningsteknik och djupverkande meditation för att skapa specifika terapeutiska effekter. Den är inte fysiskt krävande och inte heller pulshöjande. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet.

Tips! Ta på dig mjuka och gärna varma kläder om du har lätt att frysa. Undvik att äta en stor måltid 2 timmar innan passet.

Lämna en kommentar