Medlemsinformation

Medlemsinformation

 Först vill vi gratulera dig som är ny till ditt val och din investering i din hälsa!

Bra att veta för dig som är medlem på Womens Wellness

Medlemsavtalet

Läs igenom fram och baksidan på ditt medlemsavtal, så att du är medveten om avtalets innebörd. Spar din kopia. Längre ner kan du läsa mer om ditt avtal. Har du frågor om ditt medlemsavtal, fakturering eller liknande är det bästa att ringa 018- 14 70 74 för att prata med Gunilla Sweijer. Du kan också skicka ett mail. Hon finns på plats ca 8-17 på vardagar.

Ditt medlemskort

Womens Wellness gym i Uppsala finns på Vattholmavägen 16 A, Kungsgatan 79. Som medlem har du fritt fram att träna var du vill. Ditt dörrkort fungerar som nyckel till båda anläggningarna förvaras i den särskilda plastfickan. Tappar du bort det köper du ett nytt för 100 kr.

Medlemsvärd på varje gym

På anläggningen jobbar en så kallad medlemsvärd. Medlemsvärden har ansvaret att det är rent och snyggt, och att allt fungerar som det ska på anläggningen. Medlemsvärden är den som skriver in nya medlemmar och som tar hand om dig som inte har en egen Personlig Tränare. Din medlemsvärd kan också hålla i vissa gruppträningspass och kurser. Medlemsvärden jobbar på anläggningen motsvarande en heltidstjänst som kan variera lite inom ca tiderna 8:00-19:00 på vardagarna.

Kontaktuppgifter
Womens Wellness gym på Vattholmavägen: 072-732 53 66
Womens Wellness gym på Kungsgatan: 072-732 53 67
Frågor om avtal och fakturor (Gunilla Sweijer): 018-14 70 74 eller mail
Operativ chef och verksamhetsansvarig (Heléne Savolainen): 073- 738 56 51

Känn dig som hemma!

Njut av den avkoppling du kan få hos oss. Vi bjuder på kaffe och te och möjlighet att läsa diverse skvaller och hälsotidningar.  Mikrovågsugn finns på varje anläggning om du har matlåda som behöver värmas.

Hjärtstartare

På Womens Wellness har vi hjärtstartare på våra gym. Kolla gärna var de sitter så att du vet om olyckan skulle råka vara framme.

Personlig Tränare(PT)

Din PT hjälper dig att lägga upp ett individuellt träningsupplägg. Din PT är din coach som inspirerar och motiverar dig att träna regelbundet! Du sköter dina bokningar och avbokningar direkt med din PT. Se till att ha din PT´s kontaktuppgifter tillgängliga i din mobiltelefon. Kom ihåg att om du känner att du inte riktigt ”klickar” med din PT att du kan byta till en annan PT. Skicka ett mail till Heléne Savolainen eller ring 0737-385651, om du inte vill prata direkt med din PT.

OBS! Det är mycket noga att du meddelar i god tid om du ej kan komma på din PT-träff. Uteblivet besök eller avbokning inom 24 timmar före träff innebär att din PT träff förfaller. Samtliga villkor gällande Personlig Träning finner du här.

Parkeringar

På Womens Wellness gym på Vattholmavägen har du fria parkeringar både framför och bakom huset. På Kungsgatan finns inga gratisparkeringar. Det finns en del  betalparkeringar på innergården bakom huset, samt längs med Samaritergränd alternativt på andra sidan om Kungsgatan mot järnvägen.

Träning och trivsel i allmänhet

 • Om du har skor när du tränar så ska de vara rena. Det går också bra att vara utan skor.
 • Ta med vattenflaska och egen svetthandduk.
 • Torka av spinning-cyklar, maskiner, mattor och annan använd utrustning.
 • Ställ tillbaka använd utrustning på sin ordinarie plats.
 • Du ska vara frisk när du tränar. Ont i halsen och feber är tydliga tecken på att du ej ska träna och kom ihåg att alltid lyssna på din kropp och ditt allmäntillstånd.
 • Undvik att träna jättehungrig eller proppmätt. Har du behov av ett bra mellanmål efter jobbet innan träningen rekommenderar vi tex kokta ägg som går utmärkt att ha i handväskan.
 • Stäng av ringsignalen på din mobiltelefon. Undvik prat i mobilen i träningsytorna och i relaxdelarna.
 • Det är ej tillåtet att låsa in och lämna kvar tillhörigheter i ett skåp över natten eller till nästa träning. Ockuperade skåp kommer att klippas upp av personalen. Sönderklippt lås ersätts ej. Det finns skåp att hyra månadsvis om du vill kunna lämna kvar dina tillhörigheter. Prata med en av våra medlemsvärdar. Kvarglömda saker bortskänkes till olika hjälporganisationer.
 • Spraya inte parfym i våra lokaler. Vi har medlemmar som är mycket känsliga.
 • Du får inte komma in efter start eller gå för tidigt från våra träningspass som har ett meditativt syfte. Dessa pass är yoga och FOCUS Mindful. Gällande övriga pass gäller samma sak även om du inte på samma sätt förstör för övriga deltagare genom att avvika eller anlända i tid. Respektera passets start och sluttid.

Boka plats på gruppträningen

Om du vill träna i grupp så har vi bokningsbara platser på varje pass. Du kan även boka dig på plats när du kommer till våra gym för att träna. Det sker då via incheckningsterminalen vid entrén. Förhandsbokning sker enbart via ”Boka pass” länken här på hemsidan. I samband med din introduktionsträff får du dina inloggningsuppgifter.

När du sen kommer till något av våra gym  för att träna, är det mycket viktigt att du bekräftar dina bokningar via entréns inloggningsskärm. Om du missar detta eller inte dyker upp på ditt inbokade pass så har andra medlemmar möjlighet att boka upp platsen direkt dvs 5 min innan passet startar. Om du har 8 missade pass försvinner möjligheten att boka pass i en vecka.

OBS! Incheckning måste ske minst 5 minuter före passet börjar, annars går din plats till någon annan. 

Reservplats kan också bokas om passet är fullt. Blir det en ledig plats tillgänglig så får du då ett sms om detta. Viktigt för alla att tänka på som har bokat en plats men inte kan komma är att så fort som möjligt boka av denna så att hon som står på första reservplats kan få meddelandet i tid och ha möjlighet att komma i tid till passet det vill säga minst 5 min innan.

Kontaktuppgifter

För oss är möjlighet till kontakt med våra medlemmar väldigt viktigt. Se därför alltid till att vi har aktuell e-post adress, mobiltelefonnummer och postadress.

Värdesaker

Var försiktig med dina ägodelar. Lämna aldrig värdesaker obevakade, utan lås in dem i ett av våra skåp. Hänglås finns att köpa hos oss . Du ”lånar” ett skåp av oss under ditt träningspass, men skåp finns också att hyra. Prata med personalen.

Massage

Som medlem har du fri tillgång till våra vattenmassagesängar samt den massagefåtölj som finns på Vattholmavägen. Vi använder oss av drop in system. Du ligger/sitter max 15 min per gång. Vi samarbetar också med flertalet massörer i Uppsala. Klicka här för att läsa mer om våra samarbetspartners.

Solarium

Du kan sola på både Kungsgatan och på Vattholmavägen. Du solar effektivt, med korta soltider, anpassat till dina personliga förutsättningar. Reglerbara fläktar och kraftig luftkonditionering håller din kropp och liggytan sval och behaglig. Du betalar 10 kr/3 minuter och minst 30kr/gång. (Ingen bokning). Du kan också köpa ett särskilt kort och fylla på med önskat antal solminuter för att slippa tänka på att ha tiokronor med dig. Prata med din medlemsvärd. Tänk på att överdrivet solande kan vara en hälsorisk.

Våra bastualternativ

På Kungsgatan finns det en ångbastu, på Vattholmavägen en torrbastu. Säg till om du vill veta hur du startar bastun. Av miljöskäl har vi inte dessa igång hela dagarna från 05:00-23:00. Om du ångbastar på Kungsgatan kan du låna en handduk som ligger i hyllan intill för att sitta på. (Max 1/person). På Vattholmavägen sitter du på en egen handduk.

OBS! Peeling och scrubbing och liknande är förbjudet i samband med bastubad. Utför detta av hygieniska skäl i duschen.

Nyheter

Våra nyheter läggs upp på vår hemsidan under fliken Nyheter som du också kan prenumerera på, men vi skickar även ut mail med information kontinuerligt. Vi rekommenderar också att du följer vår Facebooksida, för att ta del av information, tips, inspiration, pepping, kunskap mm.

Autogiro

Att betala via autogiro är mycket förmånligt för dig som medlem på Womens Wellness. Det är helt ränte- och avgiftsfritt. Du kan också handla vatten m.m på kredit via ditt autogiro. Skriv upp tydligt på avsedd blankett vid kylen.

Förmåner

Vi har många samarbetspartners som ger dig rabatter mm. Läs mer här!

Ditt medlemsavtal

Uppsägning
Uppsägning av ditt avtal kan göras på olika sätt:

1. Om du har ett avtal som är bundet kan du trots det alltid säga upp det minst en månad före nästkommande debiteringssdag/förfallodag. Detta alternativ finns för dig som råkar ut för en förändring i livet som du kanske inte räknat med, tex långvarig sjukdom eller flytt från orten. Womens Wellness kommer då att räkna ut vad du skulle ha betalat som obunden medlem (8 kr mer per dag från dag 1 t o m sista dag av ditt medlemskap minst en månad efter uppsägningstillfället). Har du utnyttjat fler PT-träffar än du betalat för fakturerar vi dig för dessa separat enligt gällande ordinarie prislista.

2. Om du passerat bindningstid på ditt avtal så löper det fritt med minst en månads uppsägningstid före nästa debiteringsdag/förfallodag. Kom ihåg att du ALDRIG binder dig för någon ny årsperiod om du inte själv valt att göra det. Uppsägning bör ske på särskild blankett som Womens Wellness tillhandahåller på plats hos Womens Wellness. Maila till oss om du vill boka en tid för uppsäning. För Womens Wellness är det lika viktigt med ett bra avslut som en bra start, därför vill vi träffa dig.

Kan du pausa ditt medlemskap?

På Womens Wellness anser vi att sjukdom sällan är anledning till att behöva pausa din träning. De flesta sjukdoms och skadetillstånd gynnas av fysisk aktivitet. Din PT eller våra medlemsvärdar kan hjälpa dig med tips på alternativ träning och vi har gärna kontakt med t ex din läkare eller sjukgymnast om det behövs. Att ta hjälp av en PT i dessa lägen kan göra stor skillnad under din rehabiliteringsperiod.

Däremot om du har smittande virus, feber och halsont eller liknande ska du självklart stanna hemma.  Vi räknar med att alla är borta i genomsnitt 2 månader per år från träningen på grund av alltifrån resor till kortare sjukdom.

Men om du t ex råkar ut för en längre tids sjukdom (mer än 2 månader) som absolut avråder till all form av möjlig fysisk aktivitet (inklusive massage möjligheter) hos Womens Wellness så gäller följande alternativ:

För dig som har bundet avtal
Mot uppvisande av läkarintyg för en period om minst 2 månader, där ingen av våra aktiviteter inklusive massagemöjligheter är möjligt att genomföra, får du motsvarande period betalningsfritt (motsvarande basmedlemskap) retroaktivt efter att din bindningstid löpt ut. De eventuella PT timmar du har i ditt avtal nyttjar du under tiden före eller efter ditt uppehåll. Betalningarna löper därför alltid vidare under din bundna avtalstid.

För dig som har obundet avtal (fritt löpande med minst en månads uppsägningstid)
Mot uppvisande av läkarintyg för en period om minst 2 månader där ingen av våra aktiviteter inklusive massagemöjligheter är möjligt att genomföra, pausar vi betalningarna under överenskommen period.

Övriga skäl* till uppehåll:

 • Tillfälliga arbete eller studier på annan ort i minst 2 månader, mot uppvisande av intyg.
 • Graviditet, då ingen av våra aktiviteter inklusive massagemöjligheter är möjligt att genomföra.

*= Samma villkor som kring sjukdom. Se ovan.

Prishöjningar

Womens Wellness gör i regel en mindre prishöjning av det så kallade ”basmedlemskapet”, med 2-3% vid varje årsskifte. I praktiken så innebär detta 50 öre – 1 kr per dag i ökad kostnad för dig som tränar på Womens Wellness gym. Du som har ett bundet avtal kan dock aldrig drabbas av denna prishöjning förrän du passerar ditt år

Rabatter

Som medlem har du efter 2, 5, 10 0ch 15 års medlemskap möjlighet att få lojalitetsrabatt. Här kan du läsa mer!
Vi har också en slags grupprabatt. Mer info finner du här. OBS! Du kan inte kombinera flera rabatter, men du får gärna välja den bästa!

År 2 och framåt

När du varit medlem i 12 månader så löper ditt medlemskap automatiskt vidare. Det finns utanpå det ett antal olika PT-alternativ att välja på så prata med din PT i god tid om bästa alternativet för dig. Läs mer här!

KOM IHÅG!

”Den bästa träningen är den som blir av”!