Nyheter

Att nå in för att nå ut

18 maj, 2017

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår.

När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat och sömn är träning ett av mina grundläggande, primitiva, behov. Det är när jag äter, sover och tränar som jag blir mer kreativ, mer fylld av energi och mer mig själv. Trots att det ofta är svårt, så är det viktigt att tillfredsställa de primitiva behoven.

Att stanna upp

Hur ofta stannar du upp för att lyssna på dig, på dina önskemål och behov, på dina drömmar? Ofta har vi jäktade, plikttrogna karriärister lager på lager av förväntningar – både egna och andras – föreställningar om ska och borde, behov av att finnas till och hjälpa andra. Alla dessa viktiga möten och inlämningar av allehanda slag. Är det verkligen det som är livet?

Livet ligger nog snarast någonstans emellan arbetets förväntningar och slapphetens förrädiska njutning. Emellan det ”enkla” livet som ibland lockar och den spikraka karriären. Livet finns i mötet med andra, i samtalet, i tystnaden. Men livet finns också i ensamheten, på löpbandet med musik i öronen, eller i skogen med endast naturen som sällskap.

Man behöver inte bestämma sig för det ena eller det andra. Däremot är det ibland klokt att stanna upp, att reflektera, att göra bokslut.

Att nå in

Jag har under den senaste tiden haft stort behov av att rensa undan, skala av lager, utforska vad JAG vill. Tack vare regelbundna övningar på yogamattan har dörrar öppnats. Nya insikter har tagit plats. Försiktiga vårbleka solstrålar har smugit sig in i mitt innersta och dammat av bland alla ”måsten” och ”borden” och försökt hitta ny ordning.

Dessvärre hittar man i vårljusets sken sådant som dolt sig i skuggan under vintertid – föreställningar och påhittade sanningar. Sanningen som jag dammat av är just det enkla: det spelar inte så stor roll hur du har det – det som spelar roll är hur du tar det. Inställning är ett aktivt val. Alla dagar i veckan. Året om.

Att nå ut

Jag kommer att pausa mitt bloggande över sommaren. Jag behöver använda min tid att fortsätta nå in. Stanna upp. Leva och må. För att kunna nå ut med mitt budskap om vikten och glädjen av träning även i fortsättningen behöver jag stanna upp och pausa. Jag kommer inte att pausa från träning, tvärtom. Men bloggen tar paus.

Vad behöver du för att kunna nå ut med ditt budskap?

Önskar er alla en skön sommar med möjlighet till att stanna upp och andas. Vi ses kanske på Womens Wellness – om inte före så till hösten. Tills det: LEV OCH MÅ!

 

//Lea


En reflektion på “Att nå in för att nå ut”

  1. Sanna skriver:

    Bra skrivet Lea. Detta behöver vi alla tänka på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

 

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer

Teknik och träning på Womens Wellness

Maxa ditt FOCUS pass tillsammans med Lina & Elin! Kom och lär dig teknik som gör att du kan skapa en mer effektiv träning för dig och din kropp. Såväl för nybörjare som för dig som behöver motivation. Hur kan man tänka om man vill bättre kondis, bli starkare eller smidigare? Varför ska man stanna […]

Läs mer

Kettlebell för en snabb och effektiv bålträning

Kettlebell och TRX – Träna helkropp snabbt och effektivt Såsom jag beskrivit i mina tidigare inlägg så brukar jag dela upp min gymträning på ben + underkropp och armar + överkropp. Passen tar cirka en timme och kan varieras i oändlighet. Ibland vill jag dock köra hela kroppen snabbt och effektivt. Jag tokgillar TRX-band tack […]

Läs mer

Armar och överkropp

Nu har jag tränat både inne och ute. Förra veckan var jag på resande fot. Jag började veckan uppe i vackra Kalix. Vita vidder, solsken, frisk luft och ideellt härliga människor. Vilken energiuppladdning i ett vintrigt och soligt Norrland. Att andas frisk luft, se allt det vackra och hemtama och åka skidor var/är en oslagbar kombination som jag hade längtat […]

Läs mer
Läs in fler