Nyheter

Att nå in för att nå ut

18 maj, 2017

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår.

När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat och sömn är träning ett av mina grundläggande, primitiva, behov. Det är när jag äter, sover och tränar som jag blir mer kreativ, mer fylld av energi och mer mig själv. Trots att det ofta är svårt, så är det viktigt att tillfredsställa de primitiva behoven.

Att stanna upp

Hur ofta stannar du upp för att lyssna på dig, på dina önskemål och behov, på dina drömmar? Ofta har vi jäktade, plikttrogna karriärister lager på lager av förväntningar – både egna och andras – föreställningar om ska och borde, behov av att finnas till och hjälpa andra. Alla dessa viktiga möten och inlämningar av allehanda slag. Är det verkligen det som är livet?

Livet ligger nog snarast någonstans emellan arbetets förväntningar och slapphetens förrädiska njutning. Emellan det ”enkla” livet som ibland lockar och den spikraka karriären. Livet finns i mötet med andra, i samtalet, i tystnaden. Men livet finns också i ensamheten, på löpbandet med musik i öronen, eller i skogen med endast naturen som sällskap.

Man behöver inte bestämma sig för det ena eller det andra. Däremot är det ibland klokt att stanna upp, att reflektera, att göra bokslut.

Att nå in

Jag har under den senaste tiden haft stort behov av att rensa undan, skala av lager, utforska vad JAG vill. Tack vare regelbundna övningar på yogamattan har dörrar öppnats. Nya insikter har tagit plats. Försiktiga vårbleka solstrålar har smugit sig in i mitt innersta och dammat av bland alla ”måsten” och ”borden” och försökt hitta ny ordning.

Dessvärre hittar man i vårljusets sken sådant som dolt sig i skuggan under vintertid – föreställningar och påhittade sanningar. Sanningen som jag dammat av är just det enkla: det spelar inte så stor roll hur du har det – det som spelar roll är hur du tar det. Inställning är ett aktivt val. Alla dagar i veckan. Året om.

Att nå ut

Jag kommer att pausa mitt bloggande över sommaren. Jag behöver använda min tid att fortsätta nå in. Stanna upp. Leva och må. För att kunna nå ut med mitt budskap om vikten och glädjen av träning även i fortsättningen behöver jag stanna upp och pausa. Jag kommer inte att pausa från träning, tvärtom. Men bloggen tar paus.

Vad behöver du för att kunna nå ut med ditt budskap?

Önskar er alla en skön sommar med möjlighet till att stanna upp och andas. Vi ses kanske på Womens Wellness – om inte före så till hösten. Tills det: LEV OCH MÅ!

 

//Lea


En reflektion på “Att nå in för att nå ut”

  1. Sanna skriver:

    Bra skrivet Lea. Detta behöver vi alla tänka på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

 

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer

Teknik och träning på Womens Wellness

Maxa ditt FOCUS pass tillsammans med Lina & Elin! Kom och lär dig teknik som gör att du kan skapa en mer effektiv träning för dig och din kropp. Såväl för nybörjare som för dig som behöver motivation. Hur kan man tänka om man vill bättre kondis, bli starkare eller smidigare? Varför ska man stanna […]

Läs mer
Läs in fler