Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår.

När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat och sömn är träning ett av mina grundläggande, primitiva, behov. Det är när jag äter, sover och tränar som jag blir mer kreativ, mer fylld av energi och mer mig själv. Trots att det ofta är svårt, så är det viktigt att tillfredsställa de primitiva behoven.

Att stanna upp

Hur ofta stannar du upp för att lyssna på dig, på dina önskemål och behov, på dina drömmar? Ofta har vi jäktade, plikttrogna karriärister lager på lager av förväntningar – både egna och andras – föreställningar om ska och borde, behov av att finnas till och hjälpa andra. Alla dessa viktiga möten och inlämningar av allehanda slag. Är det verkligen det som är livet?

Livet ligger nog snarast någonstans emellan arbetets förväntningar och slapphetens förrädiska njutning. Emellan det ”enkla” livet som ibland lockar och den spikraka karriären. Livet finns i mötet med andra, i samtalet, i tystnaden. Men livet finns också i ensamheten, på löpbandet med musik i öronen, eller i skogen med endast naturen som sällskap.

Man behöver inte bestämma sig för det ena eller det andra. Däremot är det ibland klokt att stanna upp, att reflektera, att göra bokslut.

Att nå in

Jag har under den senaste tiden haft stort behov av att rensa undan, skala av lager, utforska vad JAG vill. Tack vare regelbundna övningar på yogamattan har dörrar öppnats. Nya insikter har tagit plats. Försiktiga vårbleka solstrålar har smugit sig in i mitt innersta och dammat av bland alla ”måsten” och ”borden” och försökt hitta ny ordning.

Dessvärre hittar man i vårljusets sken sådant som dolt sig i skuggan under vintertid – föreställningar och påhittade sanningar. Sanningen som jag dammat av är just det enkla: det spelar inte så stor roll hur du har det – det som spelar roll är hur du tar det. Inställning är ett aktivt val. Alla dagar i veckan. Året om.

Att nå ut

Jag kommer att pausa mitt bloggande över sommaren. Jag behöver använda min tid att fortsätta nå in. Stanna upp. Leva och må. För att kunna nå ut med mitt budskap om vikten och glädjen av träning även i fortsättningen behöver jag stanna upp och pausa. Jag kommer inte att pausa från träning, tvärtom. Men bloggen tar paus.

Vad behöver du för att kunna nå ut med ditt budskap?

Önskar er alla en skön sommar med möjlighet till att stanna upp och andas. Vi ses kanske på Womens Wellness – om inte före så till hösten. Tills det: LEV OCH MÅ!

 

//Lea

1 tanke på “Att nå in för att nå ut

Lämna en kommentar