Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning

Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan känner jag stor respekt och vördnad för just detta speciella och specifika tillfälle. Varje tillfälle är unikt. Efter flytten till Uppsala har träningstillfällen har blivit fler och oftare. Tack vare yoga blir jag bättre version av mig själv.

Varför yoga?

Yoga är en verkligen hel värld, en universum av variation och möjligheter. Jag började utöva yoga mer regelbundet på Womens Wellness hösten 2014. Jag vet inte om det var yogan som sökte upp mig eller jag yogan, men just den perioden var yogan en kanal, ett verktyg, en kraft som jag verkligen behövde i mitt liv. Läs mera här.

Yogan betyder både fysisk och mental träning för mig. Att Womens Wellness har en stor variation av yin- och yangpass möjliggör att jag alltid hittar något som pass mina behov. Jag som har stillasittande arbete behöver sträcka ut, förlänga kroppen, töja, stretcha. Yogan för mig är dock så mycket, mycket mera. Jag har blivit starkare, mer flexibel, fått smärtlindring – både fysisk och mental – fått bättre hållning, fått fördjupad andning och mycket bättre sömn. Listan skulle kunna göras hur lång som helst.

Klassisk indisk yoga

I morse var jag på en klass på Kungsgatan, på Manojs indiska yogapass. Att gå på hans pass är en ynnest. Den mjuka inramningen med vacker sång, medveten närvaro och omsorgsfull men fast handledning, skapar goda förutsättningar för oss deltagare att våga utforska sinnet och kroppen lite mer, lite djupare, lite längre. Känslan av att ha vuxit några centimeter är obetalbar.

Jag visste att jag skulle ha några tuffa möten under dagen. Tack vare morgonens yogapass hittade jag känslan av balans, framåtanda och fokus för det som skulle vara viktigt. Tack vare att jag lyckades mobilisera krafterna på mötet blev resultatet gott – och skulle göra skillnad för flera. Det är jag särskilt tacksam över efter dagens yogapass.

Har du bokat in något yogapass? Jag rekommenderar verkligen alla att göra det.

Mer yoga för folket så kommer världen att bli bättre.

 

Ha en bra träningsvecka!

//Lea

Lämna en kommentar