Nyheter

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

6 april, 2017
Yoga

Yoga – så mycket mer än träning

Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan känner jag stor respekt och vördnad för just detta speciella och specifika tillfälle. Varje tillfälle är unikt. Efter flytten till Uppsala har träningstillfällen har blivit fler och oftare. Tack vare yoga blir jag bättre version av mig själv.

Varför yoga?

Yoga är en verkligen hel värld, en universum av variation och möjligheter. Jag började utöva yoga mer regelbundet på Womens Wellness hösten 2014. Jag vet inte om det var yogan som sökte upp mig eller jag yogan, men just den perioden var yogan en kanal, ett verktyg, en kraft som jag verkligen behövde i mitt liv. Läs mera här.

Yogan betyder både fysisk och mental träning för mig. Att Womens Wellness har en stor variation av yin- och yangpass möjliggör att jag alltid hittar något som pass mina behov. Jag som har stillasittande arbete behöver sträcka ut, förlänga kroppen, töja, stretcha. Yogan för mig är dock så mycket, mycket mera. Jag har blivit starkare, mer flexibel, fått smärtlindring – både fysisk och mental – fått bättre hållning, fått fördjupad andning och mycket bättre sömn. Listan skulle kunna göras hur lång som helst.

Klassisk indisk yoga

I morse var jag på en klass på Kungsgatan, på Manojs indiska yogapass. Att gå på hans pass är en ynnest. Den mjuka inramningen med vacker sång, medveten närvaro och omsorgsfull men fast handledning, skapar goda förutsättningar för oss deltagare att våga utforska sinnet och kroppen lite mer, lite djupare, lite längre. Känslan av att ha vuxit några centimeter är obetalbar.

Jag visste att jag skulle ha några tuffa möten under dagen. Tack vare morgonens yogapass hittade jag känslan av balans, framåtanda och fokus för det som skulle vara viktigt. Tack vare att jag lyckades mobilisera krafterna på mötet blev resultatet gott – och skulle göra skillnad för flera. Det är jag särskilt tacksam över efter dagens yogapass.

Har du bokat in något yogapass? Jag rekommenderar verkligen alla att göra det.

Mer yoga för folket så kommer världen att bli bättre.

 

Ha en bra träningsvecka!

//Lea


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

 

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Teknik och träning på Womens Wellness

Maxa ditt FOCUS pass tillsammans med Lina & Elin! Kom och lär dig teknik som gör att du kan skapa en mer effektiv träning för dig och din kropp. Såväl för nybörjare som för dig som behöver motivation. Hur kan man tänka om man vill bättre kondis, bli starkare eller smidigare? Varför ska man stanna […]

Läs mer

Kettlebell för en snabb och effektiv bålträning

Kettlebell och TRX – Träna helkropp snabbt och effektivt Såsom jag beskrivit i mina tidigare inlägg så brukar jag dela upp min gymträning på ben + underkropp och armar + överkropp. Passen tar cirka en timme och kan varieras i oändlighet. Ibland vill jag dock köra hela kroppen snabbt och effektivt. Jag tokgillar TRX-band tack […]

Läs mer

Armar och överkropp

Nu har jag tränat både inne och ute. Förra veckan var jag på resande fot. Jag började veckan uppe i vackra Kalix. Vita vidder, solsken, frisk luft och ideellt härliga människor. Vilken energiuppladdning i ett vintrigt och soligt Norrland. Att andas frisk luft, se allt det vackra och hemtama och åka skidor var/är en oslagbar kombination som jag hade längtat […]

Läs mer
Läs in fler