Nyheter

Armar och överkropp

16 mars, 2017

Nu har jag tränat både inne och ute.

Förra veckan var jag på resande fot. Jag började veckan uppe i vackra Kalix. Vita vidder, solsken, frisk luft och ideellt härliga människor. Vilken energiuppladdning i ett vintrigt och soligt Norrland. Att andas frisk luft, se allt det vackra och hemtama och åka skidor var/är en oslagbar kombination som jag hade längtat efter och väntat på. Dessutom vill jag addera den gångna helgens trevliga dagar med systrarna och andra trivsamma, nära och kära människor till pluskontot – ni förstår vad boostad och välsignad jag kände mig efter norrlandsvistelsen. Vissa människor verkligen har verkligen tagit en given plats i hjärtat och kommer att finnas där för evigt.

Träning i helgen

I helgen körde jag ett skönt pass med armar och överkropp. Lika mycket som jag ogillar (egentligen hatälaskar) tuffa benpass,  lika mycket gillar jag att köra armar och överkropp. Precis som förra veckan så körde jag fyra omgångar av tre set med 10 repetitioner/övning. När det är ”bara” tio övningar som tar jag vikter så att jag precis klarar övningarna. De sista repetitionerna känns riktigt, riktigt tuffa.

Set 1

  • Latsdrag i maskin (brett grepp)
  • Rodd i maskin
  • ”Stakning” i maskin (triceps)

VILA

Set 2

  • Hantelpress liggandes på brädan
  • Axellyft
  • Enarmsrodd (ena handen på brädan – tränar skuldror)

VILA

Set 3

  • Bicepsdrag i maskin (liggandes på golvet) – jättetufft
  • Axellyft från sidan
  • Sidodrag i maskin – en av de tuffaste övningar som min PT Hanna lärt mig (liggandes på magen på golvet på armlängds avstånd från maskinen, man drar bandet från ovanför huvudet ner till låret) – denna smärtsamma övning förstärker sidorna och skulle förbereda kroppen till dips enligt Hanna.

VILA

Avslutningsvis körde jag Tabata Intervaller på planka (8 x 20 sek), som jag varierade med raka och sidoplankor.

Den här veckan är jag på utbildning – och det innebär ju vinterbad. Nästa vecka blir det skidåkning i Åre. Allsidig träning för min del alltså. Vad ska du träna?

Ha en bra träningsvecka!

//Lea


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

 

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer

Teknik och träning på Womens Wellness

Maxa ditt FOCUS pass tillsammans med Lina & Elin! Kom och lär dig teknik som gör att du kan skapa en mer effektiv träning för dig och din kropp. Såväl för nybörjare som för dig som behöver motivation. Hur kan man tänka om man vill bättre kondis, bli starkare eller smidigare? Varför ska man stanna […]

Läs mer

Kettlebell för en snabb och effektiv bålträning

Kettlebell och TRX – Träna helkropp snabbt och effektivt Såsom jag beskrivit i mina tidigare inlägg så brukar jag dela upp min gymträning på ben + underkropp och armar + överkropp. Passen tar cirka en timme och kan varieras i oändlighet. Ibland vill jag dock köra hela kroppen snabbt och effektivt. Jag tokgillar TRX-band tack […]

Läs mer
Läs in fler