Nyheter

Gruppträning på Womens Wellness

24 januari, 2017
gruppträning soma move på womens wellness

Stort utbud av gruppträning

Det finns så många roliga träningsformer, titta här vilket fantastiskt utbud Womens Wellness i Uppsala har. Gillar man som jag variation, så finns det! Det finns något för alla, i alla möjliga tider på dygnet – från tidiga morgnar till sena kvällar, under veckor och helger. Jag tänkte beskriva om några av mina favoritpass när det gäller gruppträning.

Soma Move

Så här står det att läsa på hemsidan: ”SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.”

Beskrivningen ovan ger fingervisning till träningsformen, men i själva verket kan inte passet beskrivas rättvist och nyanserat i löpande text. Passet måste upplevas. Ju flera gånger jag deltar på Soma Move –klass, desto med övertygad blir min inre Zelda: jag är stark, snabb, oövervinnerlig, smidig (som jag i själva verket inte är), förankrad i Moder Jord. Kan verkligen rekommendera att du provar om du inte gjort det tidigare. Ledarna är otroligt duktiga på att guida grupperna genom passet.

Boxning

I år har Womens Wellness ökat antal boxpass. Jag gillar boxning för att det är en allsidig konditions- och styrketräningsform. Att jag tar ut mig totalt genom att ”slåss för livet” gör att jag är helt slut efter passet. Sover aldrig bättre än efter ett boxpass – tack vare att blivit av med negativa energier och fyllt på med endorfiner. Det finns något urkraftigt och in-i-bomben befriande att boxas. Både den har handskar och den som håller i mitsen måste hålla total fokus. Utöver sparkar och slag får man allsidig styrketräning – vi kör hårt med situps, armhävningar, hopprep.

Yoga

Yoga som gruppträning växer otroligt mycket. När jag tränar yoga, oavsett vilken form, får jag hjälp, lindring, vägledning, tröst – både fysiskt och psykiskt. I helgen körde jag ett pass Vinyasa flow –pass med Sara. Vilket skönt flow det var hela passet genom. Det var skönt att känna att kroppen var med på utmaningar – lite djupare, lite längre och bättre fokus på andningen. Under hösten har det varit en stor utmaning för mig att lämna jobbtankarna utanför yogamattan. I helgen lyckades jag låta både kroppen och rörelserna flöda friare än på länge.

En helt ny upplevelse för mig var Restrorative Yoga. Man utövar olika liggande positioner under mellan ca 10 och 20 minuter i syfte med att hitta nedvarvning och harmoni. Med hjälp av filtar och block blir positionerna behagliga, samtidigt som de är effektiva för parasympatiska nervsystemet. Bara efter en gång kan jag skriva under budskapet: Restrorative Yoga är inte en lyx, det är en nödvändighet.

gruppträning i yoga på slottet med womens wellness

Bilden ovan är då jag med Womens Wellness körde yoga som gruppträning på Uppsala slott.

 

Vinterbad

Jag har alltid beundrat min kära mor som badat året om, vinter som sommar. När vi bodde i Norrland gjorde hon det ”hardcore”, dvs. utan bastu. Numera är bastu en förutsättning även för henne. Under senare tid har jag fått möjlighet att vinterbada flera gånger i rad. Vilket lyckorus det är – tusen nålar inuti och utanpå kroppen, rusning av endorfiner kombinerat med adrenalinpåslag gör att både kroppen och själen vill uppleva det om och om igen. Har du testat? Finns det möjlighet till vinterbad i Uppsala?

Prova något nytt

”Ingen älskar himmel som är blå. Variation är viktig”, har någon klok författare skrivit. Som jag beskrivit tidigare så finns det väldigt stort utbud på Womens Wellness. Är du nyfiken och gillar variation – passa på. Läs mer här. Jag vill gärna testa mig igenom hela utbudet under våren, ska du haka på?

Ha en skön träningsvecka!

//Lea


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

 

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler