Gruppträning i kubik

Gruppträning garanterar glädje och ny energi

Helgen som var har verkligen varit bland de bästa. Helgen har gått i gruppträningens och vänners tecken.

Lyxhelgen började redan fredagmorgon med ett härligt gruppträningspass, Camillas spinningspass. Ny musik, samma härliga pepp, tuffa utmaningar under passet och sköna människor. Frukosten som serverades efteråt var kronan på verket. Självfallet föll många bitar på plats på jobbet efter en sådan energiladdning – hur kan helgen bli annat än lyx?

Camilla321

Gruppträning de lux

Jag har beskrivit tidigare om hur en lyxlördag i mitt tycke kan se ut. Den här lördagen startade med kombination av flera olika pass: Kundaliniyoga, Pilates, Spinning, Focus Strong och Focus Mindful. Gruppträning i kubik. Egen tid kl. 8.45 – 12.00. Dusch, bastu och brunch därefter var en perfekt start på dagen.

Att starta lördagen med Kundaliniyoga under ledning av fina Anne Lie är fantastiskt. Det är skönt att spinna trådarna i balans och väcka kroppen vänligt med bestämt genom medveten andning och sköna övningar. Följande Pilates fick blodet i kroppen att forsa ytterligare. Att växla mellan yoga och Pilates kräver sin ledare. Anne Lies fina sätt får mig att känna proffsig utövare av båda träningsformer. Att växla andningsteknik kan utmana ifall man inte är uppmärksam. Andningen från yoga till Pilates ändrar både intensitet och karaktär. Tidigare hade jag bara fokus på övningarna, men har under senare till kommit till insikt hur andningen hjälper, fördjupar och öppnar upp kroppen.

Anne LiePilates
Därefter var det spinning. Ny, energisk ledare, Hanna tog vid. Skön musik, bra upplägg, härligt gäng och jag hade mycket energi i benen. Känslan av att flyga fram med cykeln var oöverträffbar. Focus Strong var tufft. Att fokusera på några övningar under längre tid tilltalar mig. Några övningar hade dessutom inslag av Soma Move – en ny träningsform som Womens Wellness erbjuder fr.o.m. idag. Avslutningsvis körde jag Focus Mindful. Nöjdhetens sköna strålar smekte kroppen och sinnet. Kan verkligen rekommendera upplägget. För mig är detta gruppträning när det är som bäst.

hanna spinning

 

Strong

 

Kvällens konsert på Parksnäckan med Weeping Willows med mycket hjärta och smärta med en god vän avslutade sommarens konsertkavalkad. Att fortsätta kvällen med kära vänner från förr var fantastiskt värdefullt.

I´m a runner

Lördagens trevligheter finns välbevarade på må bra-kontot. Dessvärre var priset högt på söndagmorgonen då det var dags för säsongens nästsista springlopp. Så tungt, så tufft – hade inte ens pannbenet med mig. Jag startade med redan tunga ben – dessutom noll kilometer löpning sen sist. Ville ändå utmana, framförallt psyket och min inställning, och se hur löpformen var. Naivt.

I´m a runner

Löpträning – något för mig?

Banan är så bra, loppet så välarrangerat – men jag är ingen löpare. Eller? Kroppen bär på minnen av sköna löpträningspass sen några år tillbaka, ett lopp på en mil då jag tog flera deltagare på sista rycket och överträffade mina förväntningar med råge. Träning på skogsterräng med hjälp av rep, pepp och konstruktiva råd. Kroppsminnet vet. Jag vill hitta tillbaka dit. Till känslan av att jag kan och att jag orkar. Det är ett lopp kvar den här säsongen. Man blir bra på det man tränar på. Vill jag verkligen hitta tillbaka till den sköna känslan av att jag KAN springa måste jag förstås springa mer. Men hur gör jag? Var hittar jag motivationen?

Veckans träning

Gruppträningsschemat på Womens Wellness rullar på. I veckan försöker jag verkligen se till att få till mina inbokade pass. Jag ska spinna, yoga, prova på Soma Move och krydda träningen med Focus Mindful. Vad ska du träna i veckan?

//Lea

Lämna en kommentar