Nyheter

Sommarplaner

15 juni, 2016

Vad har du för sommarplaner? Tänker du ta det lugnt? Åka iväg? Läsa? Beta av to do-listan hemma? Paddla? Löpträna? Eller bara vara? Jag tänker hinna göra allt detta. Det är inte allt för ovanligt att förväntningarna höjs inför sommarsemestern. Man vill göra allt, uppleva allt, vila, träffa alla.

Eller?

Det är ju inte klokt någonstans tänker du kanske? Det har du rätt i. Varför ska jag hinna göra allt? Varför ska jag ha så långa to do-listor? Hur kommer det sig att jag känner att jag måste gå all in på allt? Får jag alltid lika mycket tillbaka?

Jag behöver tänka om. Var kan jag sprida min energi och ljuslåga i sommar? Hur kan jag hushålla rätt för att vidare ge eld åt det som är viktigt och det som ger mig något tillbaka. Den här sommaren ska jag öva på det. Tänk om den här sommaren skulle gå till historien med beskrivningen ”hon gjorde bara roliga saker”? Att ta dagen som den kommer låter faktiskt inte helt fel.

Ystad

 

Att träna utan stress

Jag ser riktigt mycket fram emot att få planera min dag utifrån träning och inte tvärtom som det varit på sistone – att träna när jag får tid över (och den tiden vet vi ju kommer sällan). Jag ser fram emot att åka till någon av anläggningarna (Läs här), träna länge i lugn och ro, basta, ta ett mellanmål, ligga i massagebädden och bara sitta utan jäkt och stress. Utan tid att passa. Jag vet av erfarenhet att jag brukar få bästa resultat när jag inte behöver jaga tid.

Fötterna i sanden

Att paddla

Jag går en havskajakkurs i Friluftsfrämjandets regi. Läs mer om kajakverksamheten här. Äntligen har jag fått till paddling i mitt liv igen. I skrivande stund har vi varit ut bara en gång, men snart är det dags igen. Till helgen väntar en längre tur med övernattning. Kan verkligen rekommendera Friluftsfrämjandets kurser om du är intresserad.

KvällspaddlingKvällspaddlingKvällspaddling

Att prioritera

När jag sätter mina tankar på pränt framkommer det en bild av en sönderjagad kvinna som vill allt – helst på en gång. Jag är rätt så bra att påminna mina nära och kära, såväl privat som på jobbet, om behovet av att prioritera, göra en sak i taget, njuta. Kan jag det själv? Uppenbarligen inte.

Den här sommaren tänker jag försöka hitta lugnet. Prioritera. Inte göra tusen saker samtidigt. Jag har ett stort behov av att landa. Samla mod och kraft. Fatta kloka beslut. Jag behöver lära mig att prioritera. Först mig själv därefter andra.

Vad blir kvar?

Jag behöver slå av på takten. Andas. Ta ett steg i taget. Om jag tar bort alla måsten och to do-listorna – vad blir kvar då? Jag. Jag blir kvar. Jag tänker yoga, träna måttligt, paddla, läsa, umgås – verkligen ta dagen som den kommer. Tur att Womens Wellness har pass hela sommaren och öppet som vanligt.

Ha en skön träningsvecka!

Lea

/Lea


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler