Nyheter

Chakrayoga

25 maj, 2016
chakrayoga på Womens Wellness

Chakrayoga workshop på Womens Wellness

Genom musik, rörelse och fokus på ett chakra i taget blev upplevelsen av yogan förstärkt. Även visdomsorden som Julia och Marita läste upp för oss under vårt pass i chakrayoga ökade förståelsen och känslan av den balanserade helheten.

017

Vad hände på yogamattan?

De flesta positionerna i chakrayoga kände jag igen. Att förena andning, färg och känsla och rikta dessa på en viss del av kroppen, ett chakra i taget, var däremot nytt. Det underlättade faktiskt att ta hjälp av en färg när kroppen inte riktigt svarade på det jag ville. När kroppen försökte säga ifrån och dra ihop istället för att tänja ut och stretcha. Vissa partier kändes omöjliga. Stela. Onda. Den trygga, tydliga och kärleksfulla ledningen av fantastiska Julia och Marita underlättade genomförandet av passet oerhört mycket.

 

013      015

Det här tar jag med mig från chakrayoga

Att våga stanna och utforska det som gör ont och stramar är något jag tar med mig även utanför yogamattan. Medveten andning och relevanta övningar har hjälpt mig förr. Jag behöver dock upprepa övningar för att befästa kunskaperna. Övning ger färdighet. Även när det gäller stressfri vardag och andlig medvetenhet.

Genom yogaövningar och meditation kommer man i kontakt med sina innersta behov och tankar. Det är alltför ofta som jag lägger fokus och tid på det som går att planera, mäta, följa upp. Det är emellertid inte alltid samma sak som det jag behöver eller vill göra/ha. För att hitta mod och kraft att låta livet leda mig vidare, behöver jag stanna upp, öva att lyssna på mig själv och andas in energi.

Tack vare detta fantastiska pass av chakrayoga fick jag perspektiv på somligt, samlade mod att gå vidare med somligt och klargjorde några nyanser av mina drömmar – återbäringen av passet lär ha effekter lång tid framgent.

Tacksam!

Ha en bra träningsvecka.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler