Chakrayoga

Chakrayoga workshop på Womens Wellness

Genom musik, rörelse och fokus på ett chakra i taget blev upplevelsen av yogan förstärkt. Även visdomsorden som Julia och Marita läste upp för oss under vårt pass i chakrayoga ökade förståelsen och känslan av den balanserade helheten.

017

Vad hände på yogamattan?

De flesta positionerna i chakrayoga kände jag igen. Att förena andning, färg och känsla och rikta dessa på en viss del av kroppen, ett chakra i taget, var däremot nytt. Det underlättade faktiskt att ta hjälp av en färg när kroppen inte riktigt svarade på det jag ville. När kroppen försökte säga ifrån och dra ihop istället för att tänja ut och stretcha. Vissa partier kändes omöjliga. Stela. Onda. Den trygga, tydliga och kärleksfulla ledningen av fantastiska Julia och Marita underlättade genomförandet av passet oerhört mycket.

 

013      015

Det här tar jag med mig från chakrayoga

Att våga stanna och utforska det som gör ont och stramar är något jag tar med mig även utanför yogamattan. Medveten andning och relevanta övningar har hjälpt mig förr. Jag behöver dock upprepa övningar för att befästa kunskaperna. Övning ger färdighet. Även när det gäller stressfri vardag och andlig medvetenhet.

Genom yogaövningar och meditation kommer man i kontakt med sina innersta behov och tankar. Det är alltför ofta som jag lägger fokus och tid på det som går att planera, mäta, följa upp. Det är emellertid inte alltid samma sak som det jag behöver eller vill göra/ha. För att hitta mod och kraft att låta livet leda mig vidare, behöver jag stanna upp, öva att lyssna på mig själv och andas in energi.

Tack vare detta fantastiska pass av chakrayoga fick jag perspektiv på somligt, samlade mod att gå vidare med somligt och klargjorde några nyanser av mina drömmar – återbäringen av passet lär ha effekter lång tid framgent.

Tacksam!

Ha en bra träningsvecka.

Lämna en kommentar