Spin of Hope på Womens Wellness

Välarrangerat evenemang

Lördagen den 2 april 2016 kommer jag att minnas med glädje, stolthet och både skratt och tårar. Det var dagen som jag satt 12 timmar på spinningcykeln på Womens Wellnes i Uppsala när Spin of Hope -eventet gick av stapeln. Förutom den sprudlande glädjen efter genomfört lopp – eller kan det ha möjligen varit darrande muskler och uppsmygande kramp i låren – så kändes det väldigt bra att ha bidragit till insamling av pengar till Barncancerfonden. Att logistiken och byte av ledarna gick smidigt tyder på en välgenomtänkt planering av arrangören. All heder till er som varit med i planeringen och genomförandet!

SpinofHope

Musik och motiverande ledare

Jag anser att valet av musiken och ledarens engagemang gör halva passet. När man sitter 12 timmar så är det väldigt viktigt med variation. Det hade ledarna lyckats med! Tjejerna på Womens Wellness i Uppsala är riktigt duktiga och bjöd verkligen på sig själva, men måste dock ge en extra eloge till herrarna Harry och Anders. Roligt och annorlunda att få cykla ”ute” tre pass under dagen. Att dessutom ha en riktig DJ på cykel var inte fy skam. Sammantaget gjorde musiken och de motiverande ledarna att Spin of Hope blev ännu bättre.

Pass1Pass2Pass7Pass3Pass8Pass9Pass10Pass11Sista passet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Lea Vätter

Vad fick mig att anta utmaningen och cykla 12 timmar i sträck? Det troligen största skälet var behovet av testa ifall jag skulle palla rent fysiskt. Jag har väldigt lätt att få kramp och min farhåga, trots förberedelserna och diverse preparat (salt, dryck med magnesium, energitabletter) var jag rädd att inte klara tiden ut. Men det gick! Den mentala biten visste jag skulle vara lättare – men absolut inte lätt. Jag hade verkligen tur och fick fantastisk draghjälp av Ingrid i Team Igge. Inför utmaningen har jag fått många stöttande ord, men också kommentarer i stil med att ”det går inte att göra”. Till er som trott på mig vill jag framföra all tacksamhet. Till er som inte trodde det skulle gå: Klart som f*n det går! Under dagen hjälpte tanken om att snart anta en ny utmaning – Halvvättern – mig att fokusera och samla kraft. Halvvättern here I come!

Konceptet Spin of Hope är viktigt dels för det egna välbefinnandet, men även för välgörenheten.

Team Lea

Jag hade hjälpteam som inspirerade mig gav mig styrka under dagen. Några av mina kollegor eller deras respektive bytte av varandra. Roligt att kunna dela ett viktigt event med dem. Tusen tack för att ni kom och hjälpte mig fram och bidrog till insamlingen.

StellaTeamLea

 

Saldot efter dagen

Den stora frågan efter alla timmar på cykel på Spin of hope handlade mycket om huruvida jag kunde sitta dagen efter. Faktum är att jag var förvånad hur lite åkommor jag ådrog mig. Självfallet var jag öm där bak, men inte av att sitta på sadeln – utan av att inte prioritera cykelbyxor! Att ha vanliga trosor med träningsleggins rekommenderas inte till långlopp. Ett annat amatörfel var att jag cyklade utan handskar. Det resulterade i ömma handflator länge efteråt. Jag var slut och sliten efter jag klev av cykeln – tårarna av utmattning och ren och skär lycka sprutade när jag kom hem. Det gick åt en del smärtstillande, både in- och utvärtes på kvällen. Tiden till återhämtning blev också något begränsad eftersom jag veckan efter var och åkte skidor, både klassiskt och utför i Lappland om än med något strukna krafter.

Lärdomar att ta med sig inför långpass

 1. Du orkar alltid mer än vad du tror. Alltid.
 2. Se till att fylla glykogendepåerna innan passet.
 3. Skaffa bra cykelbyxor och cykelhandskar.
 4. Byt strumpor regelbundet.
 5. Drick ordentligt. Variera mellan vatten och energidryck.
 6. Få i dig salt alternativt energitabletter med elektrolyter inför och under passet.
 7. Hushåll med krafterna i början – för att ge järnet under sista etappen/passet.
 8. Ha kul!

Ha en härlig träningsvecka!

//Lea

1 tanke på “Spin of Hope på Womens Wellness

 1. Hej igen o tack för sällskapet de där 12 timmarna:) Handskar lärde jag mig vikten av under förra årets 12timmar..
  Halvvättern kommer du fixa med bravur! Massa trevliga människor, gott om vätskedepåer o sol i ansiktet (har bokat den åt dig)
  Kram o stort lycka till!

Lämna en kommentar