Jag har vunnit!

Womens Wellness – jag har hittat hem

Det har nog inte gått någon förbi att Women Wellness´ tränings- och livsstilsfilosofi tilltalar mig (läs mer här). Allt grundrar sig i övertygelsen om människans behov att hitta tillbaka till det vi är skapta för – både när det gäller träning, rörelsemönster och kost. Att jag tar mig succesivt, med hjälp av professionella tränare och genomtänkta träningsupplägg och livsstilsprogram, från ohälsosamt liv till hälsosamt leverne gör mig övertygad om att Womens Wellness har det rätta riktiga konceptet.

Att ha mottot ”den bästa träningen är den som blir av” motiverar. Att prioritera hälsan, att hålla ut, att gå och träna trots lusten är obefintlig och motivationen bortblåst – DET är känslan av att ha hittat hem.

Att känna igen sig

Det Womens Wellness har är unikt! Och samtidigt så rätt och så universellt. Jag vet det.  Jag har nämligen – i jakten på rätta barfotalöparskor inför kursen (anmäl dig här du med) – gått och vunnit ett helt paket av välmående, Run4Life! Jag har vunnit löparskor, löpcoachning, individuell kostrådgivning på Paleo-kost, en startplats i Göteborgsvarvet (HUJA!) samt en Retreat-helg hos PaussonPaleo i Halmstad. Jag kommer att berätta om mina upplevelser allteftersom. Det fantastiska i kråksången är att allt är i helt WW-stil.

Att göra en rörelseanalys

Jag träffade Åsa, min Born to Run-certifierad löpcoach, på FreeFoot i Göteborg (hemsidan). Tacka vet jag Focus Balance –pass, spiral stabilisering och naturligtvis yoga, för att jag hittade lätt in i övningarna som Åsa introducerade.

Rörligheten däremot har jag mycket att jobba på. Jag fick med mig ett träningsprogram som jag ska följa. De första 2-3 veckorna går ut på att vänja senor, ligament och muskler för att göra dem redo för belastningen som löpningen kommer ge. Syftet med ökad rörlighet är att hitta en hållbar, skadefri och energieffektiv löpstil på sikt.

 

Att få nya skor

Jag fick med mig ett par skor som jag fick stränga uppmaningar att promenera in, inte springa in. Dessutom fyndade jag ett par till. Ni kan inte ana hur sugen jag är att prova springa – det är som att fötterna bara råkar ta några springsteg i de nya skorna. Kommer ni ihåg känslan när man efter en lång vinter tog fram hopprepet på nytt? Då vet ni känslan jag hade när jag svävade fram i mina nya skor.

Testkör skor

Att upptäcka det geniala

Varför är jag så in i själen glad? Förutom hela paketet som innebär massor med trevliga och professionella möten som jag ser framemot och alla fantastiska platser som jag ser framemot att besöka (Halmstad där jag har bara fina minnen ifrån) – så är allt helt i WW-stil. Det Womens Wellness har att erbjuda är genialiskt och unikt i Uppsala. Att känna att det universella, holistiska konceptet håller och att det finns andra aktörer runt om i landet med samma approach, förstärker min övertygelse om att jag har valt rätt väg.

Vårglad

Tacksam!

Ha en bra träningsvecka – och sitt mer på huk!

//Lea

Lämna en kommentar