Nyheter

Min träningsvecka

11 februari, 2016
träningsvecka på womens wellness

”Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty” – ”bra planerat är till hälften gjort

är ett finskt ordspråk som beskriver mer än väl framgångsnyckeln i min träning. Oavsett mål och motiv för träningen är det bra att få hjälp och stöd efter vägen.

Att ha ett bra träningsprogram

Som ni vet så får jag hjälp av PT att lägga upp en planering för min träning. Jag tänkte presentera hur en bra träningsvecka kan se ut för mig. På den senaste träffen med PT läs här fick jag med mig en hemläxa; att öka konditionsträning med främsta syfte att förbränna effektivt. Här nedan presenterar jag ett träningsupplägg som jag fått på Womens Wellness.

Löpband

Måndag: Intervaller på löpbandet + mage + rygg + spiral stabilisering

 • Uppvärmning på bandet 5 min i rask promenadtakt
 • Intervaller – springer 40 sek, promenerar 20 sek – lutning på 2, totalt 20 minuter
 • Mage – tre olika magövningar i superset (efter varandra) 3 X 15
 • Rygg – tre olika ryggövningar i superset 3 X 15
 • Spiral stabilisering med band

KnäböjGå med band

Tisdag: Ben +rumpa + intervaller på roddmaskinen

 • Uppvärmning 5 min
 • Knäböj med vikt 3 X 15
 • Gå med band 3 X 20 steg åt vartdera hållet
 • Höftlyft på brädan med stång 3 X 15
 • Utfall bakåt (bättre för knäna) med vikt 3 X 15/ben
 • Rodd 15 min – ror 40 sek med tempot 40 m/s, vilar 20 sek med tempot 30 s/m, motstånd 10, totalt 15 minuter

Onsdag: Vila

Torsdag: Överkropp + mage + intervaller på löpbandet

 • Uppvärmning 5 min
 • Lastsdrag 3 X 15 (varierar alla dessa övningar ibland med 3 X 8 då jag har tyngre vikter)
 • Rodd 3 X 15
 • Triceps 3 X 15
 • Biceps 3 X 15
 • Axlar 3 X 15
 • Bröst 3 X 15
 • Mage 3 X 1 min planka (varierar mellan fitnessboll/Power Plate/vanliga)
 • Intervaller – springer 40 sek, promenerar 20 sek – lutning på 2, totalt 20 minuter
 • Spiral stabilisering med band

Fredag: Ben

 • Uppvärmning
 • Knäböj med stång 3 X 8 (tungt ska det vara)
 • Korsutfall med vikt 3 X 8/ben
 • Step upp på brädan med höga knän med vikt 3 X 8
 • Sittande mussla med band över knäna 3 X 8
 • Benresning med band/Pilatesring 3 X 8/ben

Band över knäna

Lördag: Yoga

Söndag: Vila

Livs

Sammanfattningsvis

Ambitiöst träningsprogram? Absolut! Känslan på söndag är magisk när jag väl lyckats genomföra alla dessa pass. Hittills har jag lyckats få ihop perfekta träningsveckor tre gånger sedan augusti 2015. De tre veckorna hade jag inga inplanerade resor i tjänst, maten var planerad och förberedd för hela veckan, jag höll mig frisk och var i allmänt gott mod. Faktum att jag bara fått till tre veckor med upplägget ovan tyder på att ambitionsnivån inte kanske ligger i linje vad som är realistiskt för mig just nu.

Har jag då misslyckats? Vissa veckor, då ingen träning blivit av, definitivt. Andra veckor har jag bytt ut några pass mot gruppträning eller promenader. Ytterligare någon vecka har jag hoppat över några pass. De veckorna har jag varit nöjd att träningen blivit av överhuvudtaget.

Hur upplever du veckorna då planeringen inte håller? Jag har fått bemöta och bearbeta mitt katastroftänk. Tidigare föll jag handlöst ifall någonting kom iväg min planering. Då var det lika bra att strunta i resten av veckan – och börja om nästa måndag. Ohållbart, ångestladdat och alladeles onödigt skoningslöst.

Jag har blivit mer tolerant och realistisk med mig och mina mål vartefter. Att planering inte jämt håller är faktum som vi alla står inför då och då. Jag har lärt mig att ta det med större ro. Barmhärtighet mot mig själv lönar sig – att möta och hantera mina motgångar gör det lättare att förstå och bemöta andras motgångar.

Ha en bra träningsvecka!

//Lea


2 reflektioner på “Min träningsvecka”

 1. Marie Sandström skriver:

  Jag håller helt med dig! Mycket handlar om acceptans och att vara ”snäll mot sig själv” när kroppen eller livet inte följer den uppgjorda planen. //Marie

 2. Agneta skriver:

  Lea! Finaste du! Jag kikar in här emellanåt. Roligt att läsa omträningsupplägget!
  Jag har nyss köpt kort på Nova/Tc och har kommit igång duktigt, klapp på axeln:) Hur skönt är det inte att träna?!
  Ha det bra bästa du!
  PS. Riktigt fina kläder i inlägget, du är snygg som vanligt:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler