Lust, glädje och framtidstro

Lust och glädje skapar framtidstro!

Lust är beroendeframkallande men ska dock inte sammankopplas med synd. Ett lustfyllt leverne skapar glädje och det är i sig inte syndigt. Lust och glädje skapar framtidstro och ökade förutsättningar till utveckling och framsteg.

Att skapa harmoni

Ni känner säkert igen den klassiska förvandlingen från trött, utarbetad och förbryllad till nöjd, lycklig och klarsynt. Hur går den förvandlingen till? Den skapas bland annat på löpbandet, på skidspåret, i repetitionerna av lyft av hantlar eller utmaningar med TRX-bandet. Även när du inte är i harmoni så kan du alltid skapa din egen harmoni genom lusten till och glädjen av träning. Alltid. Som min kloka dotter sa idag ”vi måste öva på att byta fokus – hitta vad det är som ger harmoni”. Vi, jag, skapar själva förutsättningarna, så varför fokusera på det som inte skänker harmoni?

Förutsättningen att känna lust kan med en aktiv handling skapas. Lust till rörelse har vi när vi föds. Under tillväxtåren försvinner den lusten ofta för att vi begränsar våra egna förutsättningar utifrån känslor att misslyckas, att göra bort oss eller att inte vara till lags. Därför är det viktigt att på nytt skapa lust och ge oss själva förutsättningarna – att helt enkelt ge oss förutsättningarna att lyckas. Det är aldrig för sent, men det krävs medvetna val och ibland ett nytt fokus.

Glädje i triss

Att längta till träning är också glädje. Att ta ut träningsglädjen i förskott leder till att vi får utdelning tre gånger – före, under och efter. Vi kan dessutom tillåta oss att glädjas, det är inte fult eller fel att vara glad över något man gjort. Om det så ”bara” handlar om att vi gick den där korta promenaden på lunchen så kan vi glädjas. ”Den som glad är gläder andra” men också sig själv. Glädje smittar, så även träningsglädjen, om vi ger oss själva tillåtelse.

IMG_4052

Det spritter i kroppen. Ikväll har jag kört ett tufft pass med intervaller . Framgång föder lust och glädje. Trots tunga ben och pipande andning vill jag göra om passet. Snart. Progression i träningen är kvitto på att jag kan och att jag vill.

Att renska skallen

Den bästa effekten är dock rensning av skallen. Hur mycket tankar ryms i en skalle en vanlig tisdag? Att få träna av funderingar, farhågor och frustrationer är som att skala lök. Innerst inne finns det som är viktigast – självkänslan. Att känna förnöjsamhet och tacksamhet över tingens ordning, såväl med- som motgångar, skapar framtidstro, som skapar lust, som skapar glädje som smittar.

IMG_4050

Jag tränar, alltså är jag.

Mer lust och glädje till folket!

//Lea

Lämna en kommentar