Nyheter

Aktivitetstips inför helgen!

21 januari, 2016
Aktivitetstips från Lena på Womens Wellness

Passa på att njuta av alla vinteraktiviteter i helgen!

Nästa vecka hotas med blidväder igen hela veckan. Här kommer lite tips på vintriga aktivitetstips i närområdet: 

Långfärdsskridskor

 • Långfärdsskridskor (eller vanliga, eller en promenad i snön bredvid de plogade banorna) går att åka vid Fjällnora, där finns också uthyrning av långfärdsskridskor och ett kafé, öppet 10-16 (serveringen öppnar 11).
 • Även från Skarholmen till Hammarskog finns plogad bana, Hammarskogs herrgård har åter öppnat för lunch och kaffe lör-sön 10-16.
 • En slinga på 4 km finns upplogad på Långsjön i Björklinge, på Valloxen är det plogat vid Särstabadet.
 • Tänk på att det är naturisar!
 • På Svandammen är det också plogat.
 • På Studenternas är det allmänhetens åkning lör 13-19 och sön 9-16.
 • Det finns också isar uppspolade vid flera olika skolor runt om i stan.

 

Längdskidor som uteträning

Längdskidor

 • Fantastiskt fina dubbelspår 10 km långa finns på Edenhofs Golfbana vid Bälinge, där åkte jag själv senast i onsdags.
 • I Österbybruk finns också fina spår.
 • Andra platser med spår av varierande kvalité och längd: Skogsvallen/Storvreta, Knutby, Rasbo, Grönlunds Golfbana, Gottsundagipen, Skyttorp, Fjällnora, Östhammar, Öregrund, Gimo, Olandsbygdens Golfklubb, Tobo, Mehedeby, Vegavallen, Månkarbo, Strömsberg, Vavd, Sätravallen, Husbylånghundra/Fagervik, Östervåla, Tärnsjö, Morgongåva, Heby, Fjärdhundra IP, Granåsen (konstsnö), Näsboda, Marma, Slåttervallen.
 • Rekommenderar appen/hemsidan skidspår.se!

 

Womens Wellness tipsar om Sunnersta slalombacke

Utförsåkning

Sunnerstagropens barnbacke, backe 1 och 2 öppna, kanske även backe 3. Skiduthyrning finns i värmestugan, lör-sön 10.30-16. Borde gå att åka pulka i gropen också.

 

Har du ytterligare tips? Dela gärna med dig i en kommentar så att alla kan ta del av det.

Hoppas att vi ses i något spår/på någon is! /Lena

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler