Nyheter

5 smarta tips som hjälper dig att gå ner i vikt

25 november, 2015
gå ner i vikt med womens wellness

Att gå ner i vikt står högst upp på många listor…

”Jag vill äta rätt, väga mindre och ha en hälsosam kropp.” Är det någon som känner igen sig? Finns det något ämne som man skrivit och debatterat lika mycket som vikt – media överöser oss med bilder, reportage, varningar, forskningsresultat. Nya rön omkullkastar gamla sanningar och forskare kommer med forsningsresultat som är helt i kollision med varandra.

Att ta hjälp

  • Hur ska jag kunna välja?
  • Hur ska jag veta vad som är bäst för just mig?

Har man gått vilse i djungeln är det faktiskt smart att ta hjälp. På Womens Wellness finns det all hjälp man behöver. Förutom möjligheten att anlita en PT och träna allsidigt och smart, så finns det mycket inspiration och information att hämta. Personalen på Womens Wellness är duktig och engagerad.

Hur ska man tänka då? Styrketräna först och konditionsträna sen – eller vice versa? Därom torde de lärde tvista i all evighet. Jag resonerar så här: styrketräning ger mer muskler – mer muskler ger effektivare fettförbränning. Jag fokuserar på styrketräning först för att sedan öka mängden konditionsträning. Och den kända sanningen är ju att den bästa träningen är den som blir av!

IMG_4260

Varför ska det vara så svårt?

Jag är en periodare. När jag tittar tillbaka ser jag mönster i mitt liv, saker som gång efter annan har upprepats. När arbetsmängden och tempot går upp så går motivationen för träning och hälsa ner. Jag äter slarvigt, sover mindre, tränar sporadiskt. Resultat brukar komma i form av trötthet och viktökning. Att ha kartlagt mitt liv hjälper mig att titta framåt. Att planera in träning på Womens Wellness och att äta bra mat under intensiva jobbperioder lönar sig. Och egentligen är det ju då jag behöver träna allra mest. Jag vet ju det. Varför ska det vara så svårt?

Jag är ohyggligt resultatorienterad. Dessutom är jag oerhört otålig av mig. Ingen bra kombination när man vill gå ner i vikt. Att tänka långsiktigt när det gäller att skapa en hälsosam kropp är min utmaning. Jag är van att jobba med mål och delmål, med uppföljning och förslag på åtgärder. Att tänka långsiktigt och realistiskt är förutsättningar för att jag ska lyckas.

IMG_4204

Att mäta framgång

Det är viktigt att följa upp sina mål kontinuerligt. Men att väga sig är inte alltid det enda sättet. Inte heller det smartaste sättet att mäta framgång. Att använda måttband eller med hjälp av PT mäta förändringar angående fett- och muskelprocent över en tid ger bättre kvitto på träning.

Att gå ner i vikt för mig handlar just om att få hälsosam kropp. Att orka i vardagen både fysiskt och mentalt.

Vad har du för motiv till att gå ner i vikt?

IMG_4130

Smarta tips

Världen är full tips. Här kommer mina fem smarta, egenprövade, erfarenhetsbaserade saker att tänka på:

  • Stressa mindre
  • Sov mer
  • Ät riktig mat och ät framförallt smart
  • Mät dina framsteg smart
  • Tänk långsiktigt

Vi ses väl på gymet!

/Lea


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler