Sista potatisen…

20150731_170631

Amandine

heter den här godingen! Jösses vad med potatis det blev i år! Bara potatisen på bilden hittade jag under en (1) planta!! Jag har två stycken pallkragar med potatis, samt en odlingspåse som jag har på altanen (inglasad) innan det blir tillräckligt varmt ute för att sätta… och vi har ätit potatis fram till nu. I helgen tog jag upp de sista fyra stannen (heter det så??) och kunde glatt konstatera att det blev 4 kilo?! potatis under dessa. Inte nog med att det har räckt länge, i början när jag drog upp plantorna insåg jag att det hängde massor av små pärlor som var på gång att växa till sig, så jag gjorde som min kloka svärmor sade; jag satte ner plantan i jorden igen och gissa vad? -Det fortsatte växa!! Jag har även plockat av potatisen genom att gräva runt plantorna och plocka de jag kom åt, så jag måste bara säga att det har varit ett guld-år när det gäller växtligheten, både i trädgården och i skogen! Jag ser med spänning fram emot hösten och dess förhoppningsvis stora leverans av trattkantareller*L*

 

20150728_214831

Träna på mindfulness…

Gör jag genom att måla. Detta är ett exempel på en teckning ur ritboken ”Mandala” som är en av (jag tror) fyra olika ritböcker för vuxna. Dessa är framtagna för att man ska träna sig på att vara i nuet, och jag kan lova att det behövs koncentration… Mönstren är ganska små och snirkliga och det krävs fokus för att pricka innanför linjerna. Ganska mysigt är det när Emil och jag sitter tillsammans vid bordet och ritar. Han får låna mina pennor, men har lärt sig att mamma är rädd om pennorna*L* Jag köpte smala filtpennor i ett etui samtidigt som jag köpte boken (de hade naturligtvis placerat pennorna bredvid böckerna…smart!) och jag har nogsamt talat om för honom att det är mammas pennor och att han får vara försiktig*L* Han har hittills gjort som jag bett honom. Vi har otroligt mysiga samtal när vi sitter och ritar. Tanken är att man ska fokusera på boken samtidigt som man fokuserar på andningen för att gå ner i varv och vara i nuet. Rekommenderas varmt! Som bonus har det blivit så att jag målar mig genom mitt ät-sug på kvällarna! Jag har liksom inte tid att gå och hämta något att äta…. jag vill bara måla nästa ruta/mönster, och nästa, och nästa, och nästa…*L* Skaplig bonus!

 

20150827_220622

 

Här är ytterligare exempel på min kvällshobby*L*

 

Träningen då…

Jo, tack, jag har idag varit och kört ett styrkepass på lunchen och det började jag med att gå på löpbandet i 10 minuter. Jag började på 6.0 km/h och 2% lutning. Ökade successivt upp till 10% lutning och hastighet 6.5 km/h. Sedan gjorde jag ett pass med fokus på rygg, axlar, triceps och mage i olika variationer. Jag kommer att känna av det ordentligt imorgon (och antagligen i övermorgon…) Härligt!!

På återseende!

Lämna en kommentar