Nyheter

Sista potatisen…

2 september, 2015

20150731_170631

Amandine

heter den här godingen! Jösses vad med potatis det blev i år! Bara potatisen på bilden hittade jag under en (1) planta!! Jag har två stycken pallkragar med potatis, samt en odlingspåse som jag har på altanen (inglasad) innan det blir tillräckligt varmt ute för att sätta… och vi har ätit potatis fram till nu. I helgen tog jag upp de sista fyra stannen (heter det så??) och kunde glatt konstatera att det blev 4 kilo?! potatis under dessa. Inte nog med att det har räckt länge, i början när jag drog upp plantorna insåg jag att det hängde massor av små pärlor som var på gång att växa till sig, så jag gjorde som min kloka svärmor sade; jag satte ner plantan i jorden igen och gissa vad? -Det fortsatte växa!! Jag har även plockat av potatisen genom att gräva runt plantorna och plocka de jag kom åt, så jag måste bara säga att det har varit ett guld-år när det gäller växtligheten, både i trädgården och i skogen! Jag ser med spänning fram emot hösten och dess förhoppningsvis stora leverans av trattkantareller*L*

 

20150728_214831

Träna på mindfulness…

Gör jag genom att måla. Detta är ett exempel på en teckning ur ritboken ”Mandala” som är en av (jag tror) fyra olika ritböcker för vuxna. Dessa är framtagna för att man ska träna sig på att vara i nuet, och jag kan lova att det behövs koncentration… Mönstren är ganska små och snirkliga och det krävs fokus för att pricka innanför linjerna. Ganska mysigt är det när Emil och jag sitter tillsammans vid bordet och ritar. Han får låna mina pennor, men har lärt sig att mamma är rädd om pennorna*L* Jag köpte smala filtpennor i ett etui samtidigt som jag köpte boken (de hade naturligtvis placerat pennorna bredvid böckerna…smart!) och jag har nogsamt talat om för honom att det är mammas pennor och att han får vara försiktig*L* Han har hittills gjort som jag bett honom. Vi har otroligt mysiga samtal när vi sitter och ritar. Tanken är att man ska fokusera på boken samtidigt som man fokuserar på andningen för att gå ner i varv och vara i nuet. Rekommenderas varmt! Som bonus har det blivit så att jag målar mig genom mitt ät-sug på kvällarna! Jag har liksom inte tid att gå och hämta något att äta…. jag vill bara måla nästa ruta/mönster, och nästa, och nästa, och nästa…*L* Skaplig bonus!

 

20150827_220622

 

Här är ytterligare exempel på min kvällshobby*L*

 

Träningen då…

Jo, tack, jag har idag varit och kört ett styrkepass på lunchen och det började jag med att gå på löpbandet i 10 minuter. Jag började på 6.0 km/h och 2% lutning. Ökade successivt upp till 10% lutning och hastighet 6.5 km/h. Sedan gjorde jag ett pass med fokus på rygg, axlar, triceps och mage i olika variationer. Jag kommer att känna av det ordentligt imorgon (och antagligen i övermorgon…) Härligt!!

På återseende!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler