Nyheter

Gravidträning under semestern

26 juni, 2015

Semester innebär för mig att mestadels vara långt borta från stan och därmed långt borta från gym. Jag älskar att påta i trädgården och ta hand om mina odlingar eller att ta en sväng med båten. Eller bara vara. Sommaren 2014 tillbringades mestadel hemma på landet. Träningen upprätthöll jag men det blev mestadels hemmaträning i form av joggning och styrkeövningar.

Joggingtur med avslutande sit-ups på bryggan.

En joggingtur med avslutande sit-ups på bryggan, sommaren 2014.

Med det i bakhuvudet gav jag ett önskemål till Ullis om två scheman nu när hon går på semester och litar på att jag fixar detta själv.

Jag vill ha ett flexibelt upplägg där jag kan välja att antingen träna där jag är eller på gymmet. Och så har vi fått tänka om vad gäller promenader då jag förra veckan började få foglossning.

Så nu handlar min träning om styrke- och rörlighetsövningar som jag dels kan göra hemma dels kan göra på gymmet, och promenader i den mån fogarna tillåter.

Och det är ett av mina bästa tips oavsett om du är gravid eller inte. Ha gymmet som bas men ha hemmaträning som plan B.

Min absoluta favoritövning från nya träningsprogrammet är sidoplankan. Här kopplas de sneda magmusklerna in ännu mer än i vanliga plankan. Den går att träna längre in i graviditeten än den vanliga plankan men funkar bäst i första och andra trimestern. I sidoplankan tränar du muskler som hjälper till att stabilisera kroppen. Sidoplankan är också en bra övning vid foglossning liksom knäböj som är favoritövning nummer två.

En övning du inte ska göra vid foglossning är utfall och egentligen alla typer av övningar där du behöver sätta balansen till ett ben. Undvik dem!

Jag googlade även och fick detta råd: Undvik hushållsarbete såsom: Dammsuga, bära tvättkorg, plocka i/ur diskmaskin.  

Nåt gott ska det väl få komma ur eländet? 🙂

Vikt: 83 kg (startvikt 67 kg)

Längd: 165 cm

Graviditetsvecka: 21

Kram och kärlek,

Charlotte

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler