Gravidträning under semestern

Semester innebär för mig att mestadels vara långt borta från stan och därmed långt borta från gym. Jag älskar att påta i trädgården och ta hand om mina odlingar eller att ta en sväng med båten. Eller bara vara. Sommaren 2014 tillbringades mestadel hemma på landet. Träningen upprätthöll jag men det blev mestadels hemmaträning i form av joggning och styrkeövningar.

Joggingtur med avslutande sit-ups på bryggan.
En joggingtur med avslutande sit-ups på bryggan, sommaren 2014.
Med det i bakhuvudet gav jag ett önskemål till Ullis om två scheman nu när hon går på semester och litar på att jag fixar detta själv.

Jag vill ha ett flexibelt upplägg där jag kan välja att antingen träna där jag är eller på gymmet. Och så har vi fått tänka om vad gäller promenader då jag förra veckan började få foglossning.

Så nu handlar min träning om styrke- och rörlighetsövningar som jag dels kan göra hemma dels kan göra på gymmet, och promenader i den mån fogarna tillåter.

Och det är ett av mina bästa tips oavsett om du är gravid eller inte. Ha gymmet som bas men ha hemmaträning som plan B.

Min absoluta favoritövning från nya träningsprogrammet är sidoplankan. Här kopplas de sneda magmusklerna in ännu mer än i vanliga plankan. Den går att träna längre in i graviditeten än den vanliga plankan men funkar bäst i första och andra trimestern. I sidoplankan tränar du muskler som hjälper till att stabilisera kroppen. Sidoplankan är också en bra övning vid foglossning liksom knäböj som är favoritövning nummer två.

En övning du inte ska göra vid foglossning är utfall och egentligen alla typer av övningar där du behöver sätta balansen till ett ben. Undvik dem!

Jag googlade även och fick detta råd: Undvik hushållsarbete såsom: Dammsuga, bära tvättkorg, plocka i/ur diskmaskin.  

Nåt gott ska det väl få komma ur eländet? 🙂

Vikt: 83 kg (startvikt 67 kg)

Längd: 165 cm

Graviditetsvecka: 21

Kram och kärlek,

Charlotte

 

Lämna en kommentar