Nyheter

Gravidträning i andra trimestern – tips!

18 juni, 2015

Nu har halva graviditeten gått och träningen börjar kännas naturlig och vardaglig. Naturligtvis är det viktigt att träna hela kroppen men jag har fokuserat betydligt på rygg och mage. Under andra trimestern är det extra viktigt då magen växer och du behöver styrka i rygg och bål för att inte belasta andra kroppsdelar i onödan såsom knäna. Det är också viktigt för att behålla hållningen. Jag ska tipsa om två extremt effektiva och sköna övningar för ryggen som jag gjorde med Ullis i måndags. 

Den första är en stretch- och rörlighetsövning som verkligen öppnar upp bröstkorgen och effektivt stretchar ut bröstmusklerna. 

1. Ta en lång pinne och sätt händerna brett isär. Lyft pinnen över huvudet hela vägen ned på ryggen. Stanna gärna kvar där någon sekund och känn den sköna stretchen. Ljuvligt! 

Gravidträning, rörlighet, stretch, stretchövning

Stretch- och rörlighetsövning.

2. I den extremt traditionella övningen rodden, tränar du hela den övre ryggplattan. Den här övningen är perfekt för hållningen då ryggmusklerna mellan skuldrorna drar bak axlarna och rättar upp kroppen. Det viktiga att tänka på i rodden är att sänka axlarna, hålla armarna tätt intill kroppen och att du verkligen pressar ihop skulderbladen. 

Rodden

Rodden.

Nu väntar jag med spänning till nästa vecka då jag ska få ett nytt träningsprogram. I veckan började jag nämligen få foglossning. Väldigt vanligt under graviditet och inget farligt men det finns saker man ska tänka på vad gäller träning. Det kommer nästa blogginlägg handla om.

Vikt: 79 kg

Graviditetsvecka: 20

Kondition: Nytt test om en vecka.

Kram och kärlek

/Charlotte


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler