Nyheter

Effektiv gravidträning med TRX

4 juni, 2015

Tanken med mitt träningsupplägg är att kunna kombinera heltidsjobb, familjeliv och okontrollerbara hormoner som framkallar allt från ofrivilliga sömnpauser till känslomässiga break downs.

Rent praktiskt ser det ut såhär;

-30 minuter promenad i rask takt minst varannan dag
-hemmaträning i tio minuter minst varannan dag
-en träningstimma på gymmet med Ullis en gång i veckan

Strunta i vad alla andra säger och sätt egna mål

För mig är det träningsupplägget helt perfekt. Och fullt tillräckligt för att må så bra jag kan fysiskt under graviditeten samt för att lättare kunna komma tillbaka i form efteråt. Vi har alla olika syften med vår träning och det här är mitt.

Mitt första tips till dig som precis blivit gravid – Sätt EGNA mål! Vad är viktigt för dig? Vad vill du uppnå? Det är så lätt att uppslukas av trender, krav och hur man borde göra. Strunta i allt det! Gå din egen väg. Och är du osäker så ta hjälp av en PT. Mer välinvesterade pengar kan jag inte komma på.

Jag brukar tänka att det jag tidigare spenderade på vin och blodiga oxfilébitar lägger jag helt sonika på mig själv. På massage och träning!

Senaste passet med TRX träning

Veckans pass med Ullis blev helfokuserat på TRX träning. Jag kan starkt rekommendera den typen av träning när du, precis som jag, vill bygga upp den naturliga styrkan med hjälp av din egen kropp. Din egen kropp är vikten och du väljer helt själv hur tungt det ska vara. Eller rättare sagt, Ullis väljer hur tungt det ska vara. Samtidigt arbetar du med att balansera dig genom övningen vilket ger en effektivare träning i jämförelse med statisk träning i en maskin.

Triceps och biceps skakade efter passet och axlar, ryggen och främst skulderbladen fick sig en rejäl omgång vilket är så oerhört viktigt för att bibehålla såväl styrka som rörelse.

Övning med TRX för skulderbladen och övre delen av ryggen.

trx övning

Resultat

Vikt: 79 kg (till mina 165 cm)
Kondition: nytt test om två veckor

Kram och kärlek,

Charlotte da Silva


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler