Nyheter

Träning när förutsättningarna är som sämst

13 maj, 2015

Jag har alltid älskat träning. Det är inte mycket som slår det när det kommer till att uppleva känslan av en hälsosam kropp och ett sinne i balans.

Men nu har jag helt kommit av mig. Vad hände? Jo, jag blev gravid med alla traditionella fysiska symtom som konstant illamående och trötthet. Jag somnar i arbetsstolen, i bilen (dock inte körandes) och i soffan så snart jag kommer hem. Från regelbunden träning till noll. Inte ens promenader har jag gått – på tre månader! Faktum är att jag i skrivandes stund även sitter med två kakor 🙂

Vill ni veta hur jag känner mig nu? Svag och andfådd, ha ha. Men nu äntligen börjar illamående avta och jag har bestämt mig för att satsa. Att satsa på en så hälsosam graviditet som möjligt där både jag och bebis mår så bra vi bara kan.  

gravidträning

På den här korta tiden har jag tappat all kondition (känns det som) och musklerna?! känns obefintliga. Jag har dessutom gått upp 9 kilo (är i vecka 15). Och med det kommer tusen frågor. Hur ska jag göra för att träna hälsosamt? Hur intensivt? Hur ofta? En specifik fråga är; hur behåller man hållningen? Det är ganska lätt att bara låta magen puta, hur ofta känns det ok när man inte är gravid? Man passar liksom lite på. Massor av frågor som snurrar i huvudet. Och det ska jag nu få hjälp med. Det känns helt fantastiskt skönt.

I måndags hade jag första träffen med PT-Ullis som kommer hjälpa mig. Den första träffen gick till att prata igenom ett upplägg och jag fick en läxa – gå 30 min, minst varannan dag.

Bara att komma igång nu med proffshjälp, den känslan!

Följ mig på resan, från nu till jag är tillbaka i idealformen när bebis kommit och se hur det går. Jag kommer dela upp- och nedgångar, tips och övningar jag får lära mig. Och jag kommer att presentera mitt resultat veckovis.

Jag måste bara avslutningsvis även credda Womens Wellness för sina fantastiska budskap lite runt om i lokalen. Den här satt fint i måndags!

staypos


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler