Nyheter

Kokosfett

18 mars, 2015

 

Jag är kär. Kär och beroende av kokosfett.

Kokosfett är enligt mig en ”mirakelmedicin” som är bra både för insidan och utsidan.

Varför är kokosfett så bra?

Kokosfett innehåller proteiner, kalcium, folsyra, järn och vitamin B1, B6, C och E. Det som gör kokosfettet unikt är att det innehåller laurinsyra och kaprylsyra. Laurinsyra (som även finns i bröstmjölk) innehåller många näringsämnen och har kraftiga antibakteriella egenskaper,  syran har också visat sig effektiv mot virussjukdomar som herpes, mässling och hepatit C. Kaprylsyra är en mästare på att bekämpa svampinfektioner.

Kokosfett är mättande samtidigt som det stimulerar ämnesomsättningen. De medellånga fettsyrorna är lättsmälta och förbränns snabbt eftersom de direkt tas upp och omvandlas till energi i kroppen. Perfekt för dig som vill öka på fettförbränningen.

Kokosfett är det bästa alternativet att använda vid stekning eller bakning då fettet klarar höga temperaturer utan att bilda transfetter.

Hur ska vi då använda kokosfett?

Jag har sedan 2 år tillbaka använt kokosfett som rengöringsmedel till ansiktet. Jag lider av hudsjukdomen rosacea och har länge haft svårt att hitta produkter som passar min torra och irriterade hud.  Oljan har visat sig ha en positiv effekt på hudåkommor som  rosacea, eksem och psoriasis. För mig är kokosfett det som passat bäst hittills, och då har jag testat det mesta innan. Allt från dyra salongsprodukter till mer prisvänliga ekologiska ansiktskrämer.  Hemma hos oss används det även flitigt som lotion till både mig och min dotter på 1,5 år. Känns bra med en hudprodukt som är ekologisk och inte innehåller några kemikalier och konstigheter.

Oftast har jag en klick kokosfett i teet eller kaffet.  Jag brukar även använda det till bakning och stekning.

Då många solkrämer innehåller skadliga ämnen så försöker jag undvika det i den mån det går. Framförallt på min dotter men även för mitt ansikte som är extra känsligt. Även där är kokosoljan ett perfekt alternativ, kokosoljan har solskyddsfaktor 15 och fungerar därför som ett naturligt solskydd som skyddar mot solens strålar och motverkar oxidation i huden.

Ja ni hör, den är magisk;)

Klicka här för mer tips på hur du kan använda denna fantastiska olja.

Vilken kokosolja ska jag köpa?

Det vimlar av olika märken på kokosolja i butikerna. Tänk på att INTE köpa det hårda paketet med silverförpackning i kyldisken. Det är allt annat än bra kokosfett.  Kokosfett finns med smak och utan, så välj det alternativ som passar dig bäst. Jag skulle rekommendera en ekologisk kokosolja. Ha för vana att alltid kolla innehållsförteckningen när du handlar (gäller allt.) På Womens Wellness kan du köpa Holistic kallpressad, ekologisk kokosolja 500ml för 198kr. Rekommenderas!

index

Vad använder du kokosolja till? Har du något livsmedel/produkt som du inte klarar dig utan?

Skriv gärna och berätta i kommentarsfältet.

På återseende! / Malin

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Yoga på slottet

Vad är väl en yoga på slottet? Vi gör det igen! Womens Wellness i samarbete med Uppsala Konstmuseum. I konstmuseets vackra lokaler får du träna yoga med Åsa Thörnlund och Manoj Krishnan Nair i 90 minuter. Det spelar ingen roll om du utövat yoga förut eller inte, alla kan vara med. Vi vill ge dig en […]

Läs mer

Inspirationsdag på Womens Wellness

Vi ser fram emot att träffa dig den 11/11 mellan 10-15! Ta med dig väninnan och var med i utlottningen av en goodiebag värd 3000 kr och mingla, träna och upplev med oss. Låt oss får visa hur vi har det och vad vi gör.  Vi har hjälpt kvinnor till en bättre hälsa i över […]

Läs mer

Teknik & Boxpass

Få ut ännu mer av din boxträning! 12 juni kan du träffa Camilla och Angelica och finslipa på din boxteknik!   De bjuder på träning, tekniker, detaljer samt härlig och rolig stämning – du kan inte missa detta! NÄR: 12/6 kl 17:30-18:30 VAR: Kungsgatan 79 HUR: Anmälan sker i schemat via hemsidan 

Läs mer

Att nå in för att nå ut

Livet är förunderligt – människor och händelser kommer och går, men dina primitiva behov kvarstår. När livet är överblickbart, rytmen av arbete och vila är något sånär i balans så är det lätt att få till träning också. Livets böljande rörelser avlöser varandra – oavsett väderleken så finner du dig till rätta. Precis som mat […]

Läs mer

Klassisk indisk yoga på Womens Wellness

Yoga – så mycket mer än träning Min yogaresa har pågått ett tag och jag känner att jag kommit en bit på väg. Jag har emellertid mycket, mycket kvar att lära mig – om yogan, om mig själv, om hur jag applicerar mina nya insikter, kunskaper, tankar utanför mattan. Varje gång jag står på mattan […]

Läs mer
Läs in fler