Kryddiga nötter – ett nyttigare julrecept

KRYDDIGA NÖTTER
100 gram mandel
100 gram valnötter
100 gram cashewnötter
100 gram pekannötter
1 st äggvita
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk kardemumma
1 tsk chilipulver

Öka mängden chili om du vill ha ännu hetare smak

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Separera äggvitan från äggulan och lägg i en skål
  • Tillsätt kryddorna till äggvitan och rör samman till en kryddpasta
  • Mät upp och tillsätt nötterna
  • Krama ihop nötterna och kryddpastan med hjälp av händerna
  • Häll ut nötterna på en plåt
  • Rosta nötterna i ugnen ca 10 minuter tills det fått fin färg
  • Låt svalna och förvara dem i en glasburk med lock

Här hittar du fler fina recept från bloggen Under vårt tak.

 

 

Lämna en kommentar